Αμερικανίδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πισίνα του σπιτιού της γιατί φορούσε αυτό το ολόσωμο(!) μαγιό

Αμερικανίδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πισίνα του σπιτιού της γιατί φορούσε αυτό το ολόσωμο(!) μαγιό
Facebook

Ο στιγματισμός των γυναικών για το ντύσιμό τους συνεχίζεται και σήμερα ακόμα και στις κοινωνίες της Δύσης, παρά τα όσα υποστηρίζουν εκείνοι που θεωρούν παρωχημένο το κίνημα του φεμινισμού. Ευτυχώς, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι γυναίκες έχουν την δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με όλο τον κόσμο και τέτοιου είδους περιστατικά γίνονται ολοένα και πιο γνωστά.

Αυτή την φορά, μια γυναικά από το Νόξβιλ του Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πισίνα του σπιτιού της, επειδή οι γείτονες πίστευαν ότι το ολόσωμο μαγιό της ήταν ανάρμοστο. Το περιστατικό κατήγγειλε ο σύντροφός της στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, καθώς η γυναίκα ήταν ακόμα αναστατωμένη από την αντιμετώπιση που δέχτηκε. Να σημειώσουμε ότι -αν και δεν έχει μεγάλη σημασία- το μαγιό που φορούσε η γυναίκα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και συντηρητικό με βάση τα ελληνικά δεδομένα.

Η νεαρή διαμένει σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με κοινόχρηστη πισίνα, για την οποία η ίδια και ο σύντροφός της πληρώνουν 300 δολάρια το μήνα. Όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πισίνα, όπως δικαιούται, οι διαχειριστές του κτιρίου της ζήτησαν να αποχωρήσει. Ως εναλλακτική της έδωσαν να αλλάξει μαγιό ή να φορέσει ένα σορτς, λέγοντάς της πως είχαν δεχτεί αμέτρητες καταγγελίες από τους γείτονες για την εμφάνισή της. Στην συνέχεια παραδέχτηκαν έμμεσα πως το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το μαγιό της, αλλά το ίδιο της το σώμα(!) - τα οπίσθιά της «θα έφερναν σε πειρασμό τα έφηβα αγόρια».

Και φυσικά δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Κορίτσια χάνουν ώρες διδασκαλίας επειδή το σχολείο τους θεωρεί απρεπές το να είναι ορατοί οι ώμοι τους την ώρα του μαθήματος. Γυναίκες επιπλήττονται από τα αφεντικά τους είτε γιατί δεν είναι αρκετά θηλυκά ντυμένες, είτε επειδή είναι «υπερβολικά» σέξι. Αθλήτριες εκδιώχνονται από γυμναστήρια γιατί το στήθος τους είναι μεγάλο και «προκαλεί» όταν τρέχουν. Μουσουλμάνες καλούνται να γδυθούν σε ευρωπαϊκές παραλίες γιατί «διαφημίζουν» την θρησκεία τους. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι πάσης φύσεως φύλακες της ηθικής είναι πως, δεν φταίνε τα σώματα, ούτε τα ρούχα των γυναικών για τις σκέψεις που κάνουν όταν τα βλέπουν, αλλά το ίδιο το μυαλό τους.

Δημοφιλή