Τώρα μπορείτε να γίνετε σταρ του Instagram και μάλιστα με πτυχίο πανεπιστημίου

Τώρα μπορείτε να γίνετε σταρ του Instagram και μάλιστα με πτυχίο πανεπιστημίου

Προσπαθείτε να κάνετε διάσημο το λογαριασμό σας στο Instagram αλλά πέφτετε συνέχεια πάνω σε τοίχο; Θέλετε να μάθετε όλα τα σωστά κόλπα για τις τέλειες insta-φωτογραφίες, τις κατάλληλες λεζάντες, τα do's και τα dont's του κοινωνικού δικτύου και, γενικότερα, όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να γίνει ένας σωστός influencer του Instagram;

Υπάρχει λύση, απλά θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι την Κίνα για να την βρείτε.

Κι αυτό γιατί πλέον ένα πανεπιστήμιο της Κίνας προσφέρει μια σειρά μαθημάτων που θα παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια στους μαθητές προκειμένου να γίνουν οι απόλυτοι σταρ του Instagram -και με πτυχίο.

Το εν λόγω πρόγραμμα του Yiwu Industrial and Commercial College (YWICC) θα περιέχει από μαθήματα μακιγιάζ, προσωπικού στυλ και μόδας μέχρι πασαρέλας και χορού, ενώ το πανεπιστήμιο δηλώνει πως ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει διάσημος στα κοινωνικά δίκτυα.

Κι αν όλο αυτό σας ακούγεται τρομερά παράξενο, σκεφτείτε αρχικά πως μιλάμε για μια εντελώς άλλη κουλτούρα (όχι ότι ο Δυτικός πολιτισμός δεν έχει τη δική του εμμονή με τα κοινωνικά δίκτυα) αλλά και για μια χώρα με 700εκ. χρήστες κινητών τηλεφώνων. Το να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Επίσης, για να γίνεις διάσημος στο ίντερνετ στην Κίνα, πρέπει να ακολουθήσεις διαφορετικούς τρόπους από αυτούς που υιοθετούν οι internet celebrities της Δύσης. Για παράδειγμα, η πλειονότητα των online influencers της Κίνας παρουσιάζουν εκδηλώσεις μέσω live-streaming και γυρίζουν βίντεο για κάθε τους αγορά, απαντώντας live σε ερωτήσεις των ακολούθων τους.

Όσοι καταφέρνουν και ξεχωρίζουν, οι «Wang Hong» όπως αποκαλούν τους celebrities των κοινωνικών δικτύων στην Κίνα, βγάζουν μέχρι και $46 εκατομμύρια το χρόνο.

Αν υπολογίσετε όλα τα παραπάνω, λοιπόν, μπορείτε να καταλάβετε πόσοι Κινέζοι θα σπεύσουν να γραφτούν στα μαθήματα του YWICC.

Όσοι μαθητές εκπληρώσουν τρία χρόνια φοίτησης του προγράμματος, θα βραβεύονται με σχετικό πτυχίο που θα αναγνωρίζει την ιδιότητά τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά μόνο από τα μαθήματα του προγράμματος:

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων διαδικτύου Analysys International, οι Wang Hong της Κίνας κοστολογήθηκαν προς $10δις το 2016, ένα ποσό που αναμένεται να εκτοξευθεί (κι άλλο) το 2018.