Τι συμβαίνει με την Γκουίνεθ Πάλτροου; Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός που έχει γίνει ο περίγελος του Χόλιγουντ

Τι συμβαίνει με την Γκουίνεθ Πάλτροου; Η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός που έχει γίνει ο περίγελος του Χόλιγουντ
Cast member Gwyneth Paltrow poses at the premiere of
Cast member Gwyneth Paltrow poses at the premiere of
Mario Anzuoni / Reuters

Εάν νομίζατε πως είναι μόνο ο Τζόνι Ντεπ που έχει πάρει την...κατηφόρα και το αστέρι του λάμπει όλο και λιγότερο στον ουρανό των αστέρων στο Χόλιγουντ, δεν θα έχετε προσέξει τι συμβαίνει με την βραβευμένη με Όσκαρ Γκούινεθ Πάλτροου.

Η 47χρονη ηθοποιός φαίνεται πως τελευταία τείνει να...εξελιχθεί στο ανέκδοτο του Xολιγουντ αφενός εξαιτίας των δηλώσεων της για θέματα υγείας αφετέρου όμως- και μάλλον κατά κύριο λόγο- εξαιτίας του lifestyle website το «Goop» που έχει δημιουργήσει και μέσω αυτού προωθεί προϊόντα και δίνει συμβουλές για θέματα υγείας, ομορφιάς κα. Το πρόβλημα είναι πως η Πάλτροου φαίνεται να μην έχει ιδέα ούτε του τι λέει, ούτε τι παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της. Ενώ πολλές γυναίκες καταφεύγουν σε αυτή για συμβουλές, γιατροί προειδοποιούν πως οι απόψεις που εκφράζει είναι από απλά ατεκμηρίωτες έως εξαιρετικά επικίνδυνες για όσους/όσες τις ακολουθήσουν.

Τι γράφει στην ιστοσελίδα της; Ότι τα σουτιέν προκαλούν καρκίνο του μαστού, ότι τα ταμπον είναι τοξικά και αντιμετωπίζονται ως εχθρικά από το γυναικείο σώμα ενώ προσφάτως προωθούσε τα αποκαλούμενα «αυγά του αιδοίου» τα οποία πρότεινε στις γυναίκες να τα τοποθετήσουν στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους εάν ήθελαν να ενισχύσουν την λίμπιντό τους. Τα αυγά διέθεταν μια ειδική ενέργεια και μάλιστα «επαναφορτίζονταν» στο φως της πανσελήνου. Φυσικά παρουσιαζόταν ως μια αρχαία και δοκιμασμένη θεραπεία.

Το νέο επεισόδιο όμως ανάγκασε ακόμη και επιστήμονες της NASA να πάρουν θέση αποκαλύπτοντας τα ψέματα (ή μήπως τις απάτες) της γνωστής ηθοποιού.

Η Πάλτρου παρουσίασε στην ιστοσελίδα της πανάκριβα θεραπευτικά αυτοκόλλητα σώματος (Body Vibes stickers) τα οποία όπως ισχυρίζεται, είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό με αυτό που χρησιμοποιείται για τις στολές των αστροναυτών της ΝASA για να απορροφούν τους αρνητικούς κραδασμούς και να απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια από το σώμα.

H NASA άρπαξε την ευκαιρία που της έδωσε το Gizomodo το οποίο απευθύνθηκε Οργανισμό και ρώτησε για το προϊόν που προωθεί η ηθοποιός και φυσικά η διάψευση ήταν κατηγορηματική αφού «στις διαστημικές στολές δεν υπάρχει καμία επένδυση από αγώγιμο υλικό άνθρακα» όπως ισχυρίζεται η Πάλτροου. Ένα δε πρώην μέλος της ομάδας επιστημών της ΝΑSA σχολίασε πως πρόκειται για «μ@@@@@ες».

Περιττό βέβαια να αναφέρουμε πως εκτός από τις επικίνδυνες συμβουλές που μοιράζει η Πάλτροου και οι γιατροί προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για το πόσο αβάσιμες και επικίνδυνες για την υγεία τους μπορεί να είναι, η ίδια η ηθοποιός βγάζει πολλά χρήματα αφού τα προϊόντα που προωθεί δεν είναι καθόλου φτηνά. Μπορεί να υπάρχουν κάποια που κοστίζουν 60 δολάρια υπάρχουν όμως και άλλα που κοστίζουν 150 και 200 δολάρια.

Πάντως μετά την διάψευση, το προϊον «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα και υπήρξε σχετική ανακοίνωση για το «λάθος»...

Η δε Πάλτροου πάντως εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές εκπομπές και όταν τη ρωτούν για όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της αλλά και για τα προϊόντα που προωθεί καθώς και για τις αντιδράσεις από γιατρούς και άλλου ειδικούς, κάνει σαν να μην γνωρίζει τίποτα (εκτός εάν πραγματικά δεν έχει ιδέα).

Το ερώτημα βέβαια είναι εάν είναι απλά αφελής και πιστεύει όλα όσα διαβάζουμε στο Goop ή εμφανίζεται ως αφελής για να αποφεύγει τις συνέπειες μια απάτης σε βάρος της υγείας και της τσέπης όσων την πιστεύουν.

Δημοφιλή