7 μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε απόψε για να ξυπνήσετε νωρίς και στην ώρα σας αύριο το πρωί

7 μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε απόψε για να ξυπνήσετε νωρίς και στην ώρα σας αύριο το πρωί
woman in bed with burnout and vintage flip clock on her head
amriphoto via Getty Images
woman in bed with burnout and vintage flip clock on her head

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για όλους αλλά για τα πάντα υπάρχει τρόπος. Έτσι υπάρχουν και μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να καταφέρουμε να ξυπνήσουμε στην ώρα μας το πρωί και κατά συνέπεια να καταφέρουμε να μην αργήσουμε στη δουλειά. Το ότι καλό θα ήταν να κοιμηθούμε νωρίς φυσικά είναι κάτι που το ξέρουμε όλοι, δεν χρειάζεται να το σας το πούμε εμείς.

Υπάρχουν όμως αλλά τρικ, που μοιράζονται χρήστες του Quora- οι οποίοι προφανώς δυσκολεύονται και αυτοί να ξυπνήσουν το πρωί- που ίσως σας βοηθήσουν:

  1. Βάλτε το κινητό σας – ή το ξυπνητήρι σας όσοι ακόμη το προτιμάτε- στην άλλη άκρη του υπνοδωματίου. Γιατί εάν δεν το έχετε δίπλα σας στο κρεββάτι θα αναγκαστείτε να σηκωθείτε για να σταματήσετε τον ενοχλητικό επαναλαμβανόμενο ήχο που κάνει το πρωί και έτσι θα περιορίσετε τις πιθανότητες να υποκύψετε στο πρωινό χουζούρι.
  2. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε. Όπως γράφει χρήστης του Quora η κατανάλωση 300ml νερού πριν το ύπνο θα σας κάνει να σηκωθείτε πιο εύκολα από το κρεββάτι το πρωί αφού θα θέλετε σίγουρα να πάτε στην τουαλέτα.
  3. Περιορίστε την καφεϊνη κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Αρκετοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στην καφεϊνη. Ερευνητές υποστηρίζουν πως θα πρέπει να καταναλώνουμε καφεϊνη μέχρι τις 5 το απόγευμα. Και μην ξεχνάτε πως καφεϊνη δεν έχει μόνο καφές.
  4. Βάλτε μια υπενθύμιση στο κινητό σας για την ώρα που θα ήταν καλύτερα να πάτε για ύπνο. Όπως, γράφει ένας χρήστης του Quora χρειάζεται να βάζουμε δύο ξυπνητήρια. Ένα για την ώρα που θέλουμε να ξυπνήσουμε και ένα για την ώρα που πρέπει να πάμε στο κρεββάτι. Στόχος δεν είναι μόλις το χτυπήσει να πάμε για ύπονο αλλά να μπούμε σε μια διαδικασία χαλάρωσης και προετοιμασίας.
  5. Αναπτύξτε μια ευχάριστη βραδινή ρουτίνα. Βρείτε μια «ιεροτελεστία» που σας ταιριάζει και σας ευχαριστεί ώστε να πάτε εύκολα και χαλαρωμένοι στο κρεββάτι σας. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι το εξαιρετικό. Ακούστε απαλή μουσική, δείτε μια ταινία που δεν θα σας αναστατώσει κ.α.
  6. Επιλέξτε μια πολύ πρωινή δραστηριότητα. Βρείτε κάτι που να σας ευχαριστεί και προγραμματίστε το για τις πολύ πρωινές ώρες. Ένα μάθημα ή ένα σεμινάριο και σε κάθε περίπτωση κάτι για το οποίο καταβάλλεται ένα σημαντικό για εσάς ποσό, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας ένα επιπλέον κίνητρο για να ξυπνήσετε το πρωί.
  7. Μειώστε τις ώρες που είστε μπροστά στον υπολογιστή. Οι άνθρωποι είμαστε πολύ πιο ευαίσθητοι στο τεχνικό φως και στις οθόνες υπολογιστών, κινητών, τηλεοράσεων απ ό,τι νομίζουμε. Γι αυτό αποφύγετε τις οθόνες όσο γίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες. Τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες πριν την ώρα που υπολογίζετε να πάτε για ύπνο.

Πηγή: Independent