Με περιοδείες Μητσοτάκη και... Noor 1 το ασφυκτικό πρέσινγκ της ΝΔ

Με περιοδείες Μητσοτάκη και... Noor 1 το ασφυκτικό πρέσινγκ της ΝΔ
eurokinissi

Η διήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα - σύμφωνα με τους επιτελείς της ΝΔ - στην κεντρική στόχευσή τους που έχει να κάνει με την απευθείας επαφή του Προέδρου της ΝΔ με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες ανά την Ελλάδα και τη συνολική πρόταση διακυβέρνησης που θα παρουσιάσει σε δυο μήνες από το βήμα της διεθνούς εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να βάλει τη δίκη του ατζέντα απέναντι στο κλίμα σκανδαλολογίας που προτάσσει το Μέγαρο Μαξίμου, από τη στιγμή που στην οδό Πειραιώς θεωρούν πως αυτό είναι και το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι του Αλέξη Τσιπρα, ο οποίος μέσα από τις αέναες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν έχει να πει τίποτα στους πολίτες, παρά μόνο τα αποτελέσματα της πολιτικής του που μεταφράζεται σε νέα μέτρα και σε νέους φόρους.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του Προέδρου της ΝΔ μιλώντας στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας, όπου τόνισε την ανάγκη οχι μόνο για εκλογική νίκη της ΝΔ, αλλά και η επικράτησή της στη μάχη των ιδεών.

Όσον αφορά στην υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσακη ο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει το δρόμο της Βουλής εντείνοντας το ασφυκτικό πρέσινγκ στην συγκυβέρνηση με σειρά ερωτήσεων στους αρμόδιους υπουργούς και βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Με αυτή τη στόχευση αναμένεται να εμφανιστεί το γαλάζιο στρατόπεδο στην απογευματινή αντιπαράθεση στη Βουλή όπου ο Πάνος Καμμενος θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor One, με τις εισηγήσεις για την υποβολή πρότασης μομφής κατά του υπουργού Άμυνας να παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας.

Δημοφιλή