Σκληρές εικόνες: Στην δημοσιότητα βασανιστήρια από τα κρατητήρια της Βόρειας Κορέας

Σκληρές εικόνες: Στην δημοσιότητα βασανιστήρια από τα κρατητήρια της Βόρειας Κορέας

Βίντεο από τα βασανιστήρια που υφίστανται από τους ανακριτές όσοι συλλαμβάνονται στην Βόρεια Κορέα βγήκε στην δημοσιότητα. Αν και προέρχεται από το 2012, δημοσιεύτηκε τώρα με αφορμή τον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή που συνελήφθη στην ασιατική χώρα, πέρασε 17 μήνες στα κρατητήρια και γύρισε σε κώμα στην πατρίδα του.

Στο βίντεο βλέπει κανείς τον Βορειοκορεάτη αστυνομικό να κάνει ερωτήσεις σε μια γυναίκα, την οποία στην συνέχεια κλωτσά στο κεφάλι, τραβά από τα μαλλιά και χτυπά ανεπανάληπτα στον τοίχο. Στο φόντο μπορεί κανείς να δει κηλίδες αίματος, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρο εάν προέρχονται από την γυναίκα ή από κάποιον άλλο συλληφθέντα. Η γυναίκα κατηγορούνταν ότι είχε επισκεφτεί την Κίνα ή την Νότια Κορέα, όπου είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με ντόπιους, κάτι που απαγορεύεται από το καθεστώς.

Το βίντεο δείχνει και τον βασανισμό ενός ακόμα άνδρα, τα μάτια του οποίου είναι καλυμμένο με ένα ύφασμα. Ο ανακριτής του χτυπά τα πόδια με ένα μπαστούνι, ενώ τον αναγκάζει να σηκωθεί δια της βίας. Ο κρατούμενος κατηγορούνταν ότι είχε κόψει σε κομμάτια μια φωτογραφία του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

*ΠΡΟΣΟΧΗ - Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές*

Δημοφιλή