Προκαταρκτική εξέταση για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Προκαταρκτική εξέταση για τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Eurokinissi

Την διενέργεια έρευνας για τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγορέος.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυταπαγγέλτως διογκώμενων αδικημάτων που συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκίζης, ο οποίος θα καλέσει μάρτυρες και θα αξιολογήσει τα στοιχεία που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Γκύζης, ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος.

Εν τω μεταξύ αναφορά-καταγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρο Τσόγκα απέστειλε, σήμερα, η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) για το θέμα των σκουπιδιών, ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα το φλέγον αυτό ζήτημα.

Στην αναφορά-καταγγελία του ΕΕΘ περιγράφεται η τριτοκοσμική εικόνα -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΕΘ- που επικρατεί σήμερα στις αγορές της Θεσσαλονίκης, εν μέσω τουριστικής περιόδου και υψηλότατων θερμοκρασιών, εικόνα που απειλεί την υγεία των πολιτών, καθιστά αβίωτο το βίο των καταστηματαρχών και εργαζομένων, ενώ μηδενίζει την καταναλωτική κίνηση.

Τονίζεται, δε, η ανάγκη "η Πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση, δεδομένου ότι η δημόσια υγεία πρέπει να προστατεύεται κατά προτεραιότητα σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας" και επισημαίνεται πως αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να θέσει σε εφαρμογή κάποιον αποτελεσματικό μηχανισμό για τη διαχείριση της κρίσης, που θα προστατεύσει τη δημόσια υγεία, την εικόνα της χώρας στα μάτια των τουριστών, αλλά και τους επαγγελματίες που το μόνο που θέλουν είναι να δουλέψουν, μέσα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Για τους λόγους αυτούς, ζητείται η "άμεση ποινική διερεύνηση" του φλέγοντος αυτού ζητήματος και η "απόδοση αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο".

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Εντός της ημέρας η νομοθετική πρόταση για τη μετατροπή των συμβάσεων

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή