Μελέτη της Βίβλου και σεξουαλικές χάρες: Να τι έκανε πραγματικά ο Tom Cruise στα γυρίσματα του «Risky Business»

Μελέτη της Βίβλου και σεξουαλικές χάρες: Να τι έκανε πραγματικά ο Tom Cruise στα γυρίσματα του «Risky Business»

Αν το κεντρικό θέμα του «Risky Business» (Οι Πονηρές Μπίζνες ενός Πρωτάρη) είναι η απώλεια της αθωότητας (σεξουαλικής και όχι μόνο) ανάμεσα σε μια παρέα εφήβων φοιτητών, τότε φαίνεται πως ο Tom Cruise βυθίστηκε για τα καλά στο πετσί του ρόλου του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο συμπρωταγωνιστής του Curtis Armstrong, στη νέα του αυτοβιογραφία.

Μπορεί εκείνη την εποχή ο Cruise να πλάσαρε την εικόνα ενός καθώς πρέπει καλού Χριστιανού που ζούσε τη ζωή του βάσει των αρχών της Βίβλου, σύμφωνα με τον Armstrong όμως, ο ηθοποιός απασχολούνταν με κάποιες αρκετά μη-βιβλικές δραστηριότητες στα παρασκήνια. Δραστηριότητες που περιλάμβαναν τη συμμετοχή πολλών νεαρών κοριτσιών.

Ο Armstrong, ο οποίος στην ταινία έπαιζε τον φίλο του χαρακτήρα του Cruise στο πόκερ, Miles Dalby, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις εμπειρίες του από τη συνεργασία του με τον σταρ, ενόσω γύριζαν τη κωμωδία το καλοκαίρι του 1982.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπήρξε μια νύχτα που ο Cruise αρνήθηκε την πρόταση του Armstrong και άλλων συμπρωταγωνιστών του για ποτό, καθώς ήθελε να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα των γυρισμάτων και να μελετήσει τη Βίβλο. Ο Armstrong λέει πως ο Cruise αυτοχαρακτηριζόταν, τότε, ως ένας «αναγεννημένος Χριστιανός» που «μπροστά του μέχρι και τα ίσια βέλη έμοιαζαν με ανοιχτήρια». Μέχρι που ανακάλυψε τι πραγματικά έκανε ο Cruise τα βράδια που έμενε στο δωμάτιό του και δεν έβγαινε μαζί τους.

«Επιστρέφοντας αργά ένα βράδυ, βρήκα τρία ή τέσσερα κορίτσια -στο τέλος της εφηβείας, όπως υποψιάστηκα- να στέκονται σε μια ουρά έξω από την πόρτα του δωματίου του Tom», γράφει ο Armstrong στην αυτοβιογραφία του «Revenge of the Nerd». «Θυμάμαι να σκέφτομαι “Ο Tom θα εκνευριστεί πολύ αν αυτά τα σέξι κορίτσια τον εμποδίσουν από το να διαβάσει τη Βίβλο του”. Έτσι τις ρώτησα, με όλη τη βαρύτητα των 28 μου χρόνων, αν μπορούσα να κάνω κάτι για να τις βοηθήσω».

«Το μόνο που έκαναν ήταν να με κοιτάξουν, και εκείνη τη στιγμή, η πόρτα του Tom άνοιξε και ένα κορίτσι βγήκε έξω, φτιάχνοντας τα μαλλιά της και κατηφορίζοντας το διάδρομο, ενώ το πρώτο κορίτσι στην ουρά πήρε τη σειρά της και μπήκε στο δωμάτιο του Tom», συνεχίζει ο Armstrong. «Ήταν ένας νεαρός άντρας που ήξερε πώς να διαχειρίζεται το χρόνο του και πώς να ισορροπεί ταυτόχρονα τη Βίβλο με τις πεολειχίες. Πήγα για ύπνο μόνος μου εκείνο το βράδυ, σκεπτόμενος πως μου άξιζε επειδή δεν ήμουν θρήσκος».

Και τώρα το μόνο που περιμένει το Hollywood, είναι η απάντηση του Tom Cruise στην ιστορία του Armstrong, η οποία προφανώς και θα διαψεύδει τις πεολειχίες στα παρασκήνια της ταινίας. Αυτό βέβαια δεν θα αλλάξει το γεγονός πως είναι ήδη μία από τις καλύτερες ιστορίες παρασκηνίων που έχουμε ακούσει ποτέ -και, μεταξύ μας, άκρως ρεαλιστική.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το απόσπασμα στο The Hollywood Reporter.