Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τις διαδρομές του χρυσού. Που θα κατέληγαν τα κλοπιμαία των 10 εκατ. ευρώ;

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τις διαδρομές του χρυσού. Που θα κατέληγαν τα κλοπιμαία των 10 εκατ. ευρώ;
ΕΛΑΣ

Τις «διαδρομές» που θα ακολουθούσαν τα κλοπιμαία βάρους 700 κιλών και αξίας 10.000.000 ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν σε διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Εκτός από το σενάριο του κοσμηματοπωλείου που σχεδίαζαν να ανοίξουν κάποια συνεργαζόμενα μέλη της συμμορίας των Ρομά, μέσω του οποίου θα πουλούσαν τα χρυσαφικά, εξετάζεται σοβαρά το κατά πόσο μέρος των κλοπιμαίων θα κατέληγε στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής σε αυτή τη διαδικασία μεγαλύτερων ονομάτων στο χώρο τους εμπορίου κοσμημάτων και χρυσαφικών.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες που είχε ξεκινήσει πριν από πολύ καιρό με αποκορύφωμα τις συλλήψεις του περασμένου Νοεμβρίου. Πρόκειται για τη σπείρα που ευθύνεται, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, για περίπου 3.000 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες με λεία που αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ.

Η συνέχεια των ερευνών ήρθε την περασμένη εβδομάδα όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν σε δύο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι κλοπιμαία βάρους 700 κιλών και αξίας 10.000.000 ευρώ. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά 41 άτομα, ανάμεσά τους «αρχηγοί», κλεπταποδόχοι, Ρομά με πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια με σχεδόν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 48 άτομα (ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί που έδιναν εσωτερική πληροφόρηση).

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στα σπίτια του Χαλανδρίου εντύπωση προκάλεσαν οι κρυψώνες, στις οποίες ήταν κρυμμένα τα χρυσαφικά. Αντικείμενα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ είχαν τοποθετηθεί μέσα σε έπιπλα, κάδους απορριμμάτων ακόμα και μέσα σε υδρορροές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κλεπταποδόχοι που είχαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία τα μετακινούσαν από διαμέρισμα σε διαμέρισμα για να μην βρεθούν σε περίπτωση αστυνομικής εφόδου. Ενδεικτικό είναι ότι όταν οι αστυνομικοί έκαναν δύο φορές έφοδο –παρουσία Εισαγγελέα- σε ένα από τα δύο σπίτια του Χαλανδρίου δεν είχε βρεθεί τίποτα στο εσωτερικό του, παρά την εξονυχιστική έρευνα. Όταν, όμως, την περασμένη εβδομάδα ξαναμπήκαν οι αστυνομικοί στο ίδιο διαμέρισμα εντόπισαν δεκάδες κιλά από χρυσαφικά.

Τα κατασχεμένα θα εκτίθενται το επόμενο διάστημα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου τα θύματα της συμμορίας να μπορούν να προσέρχονται και να παίρνουν πίσω τα πράγματά τους (με την προϋπόθεση να έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα από τους ιδιοκτήτες τους την ημέρα της αφαίρεσής τους). Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε… χωροταξικό πρόβλημα κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, διότι τα κλοπιμαία ήταν τόσα πολλά που δεν χωρούσαν στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, όπου εκτίθενται συνήθως τα κατασχεμένα.

Δημοφιλή