Τζανακόπουλος: «Η ΝΔ κινείται πλέον στα όρια της προβοκάτσιας»
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
(Photo by Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)
Pacific Press via Getty Images

Η ΝΔ κινείται πλέον «στα όρια της προβοκάτσιας», καταγγέλλει η κυβέρνηση εκτιμώντας ότι μετά την απόφαση του Eurogroup η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόβλημα στρατηγικής και αναλώνεται στη δημιουργία κοινωνικών προβλημάτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε ότι «η στάση της ΝΔ κινείται στο όριο της προβοκάτσιας» και κατηγόρησε προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη για «προπαγάνδα άνευ ορίων που ξεπλένει την Χρυσή Αυγή» με αφορμή την δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι στην Ελλάδα η Αριστερά χρησιμοποιεί τη βία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε τρία συγκεκριμένα παραδείγματα για να αποδείξει τις «προβοκάτσιες» της ΝΔ:

1) απορρίμματα: μετά την συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ άλλαξε την πάγια θέση της με εντολή της ΝΔ, υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος και τόνισε ότι «είναι προφανές ότι «η συνέχιση της απεργίας δεν έχει στόχο την δικαίωση των στόχων των εργαζόμενων. Στοχεύουν στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση αλλά και στην δημόσια υγεία».

«Η απεργία πλέον είναι αλυσιτελής. Η συνέχισή της εξυπηρετεί τα σχέδια της ΝΔ και την παράδοση της υπηρεσίας της αποκομιδής σε εργολάβους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία», δεσμεύθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος χωρίς να αποκαλύψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την περίπτωση που αποφασιστεί συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η πολιτική επιστράτευση έχει καταργηθεί.

2) NooR1: η ΝΔ «επαναλαμβάνει κατηγορίες» και «υιοθετεί γελοίους ισχυρισμούς» που βασίζονται σε παρανόμως κτηθέντα μέσα και δεν αποκαλύπτουν τίποτα, υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος και επεσήμανε ότι «η ταύτιση της ΝΔ με τέτοιου τύπου ισχυρισμούς δηλητηριάζει την πολιτική αντιπαράθεση και δυσχεραίνει την διαλεύκανση μίας υπόθεσης εμπορίας 3 τόνων ναρκωτικών. Είναι να απορεί κανείς για την βιασύνη με την οποία η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης; υιοθετούν αυτούς τους ισχυρισμούς».

Ο Δ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις επικοινωνίας Καμμένου – Γιαννουσάκη και απάντησε: «δεν γνωρίζω, αν ο Π. Καμμένος είχε ενημερώσει. Το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός, όπως και όλη η κυβέρνηση, γνωρίζει πως πράχθηκαν τα δέοντα και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι».

3) συγκέντρωση ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια: η ΝΔ παρέχει «διακριτική αλλά σαφή στήριξη», εκτίμησε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «στοχεύει στη δημιουργία έντασης ανάμεσα στην Αστυνομία και συγκεκριμένο πολιτικό χώρο». «Δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους», σημείωσε και κατηγόρησε την ΝΔ για «επιχείρηση να δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας».

Με αφορμή και την συνάντηση Τσίπρα - Ρέγκλινγκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές. «Είναι δεδηλωμένο ότι παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στα ελληνικά ομόλογα και τις δευτερογενείς αγορές και στη βάση αυτή θα αποφασίσουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να προαναγγελθεί και για τεχνικούς λόγους και λόγω των διαδικασιών που απαιτούνται», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε ότι η έκδοση ομολόγου «δεν θα γίνει βιαστικά αλλά με τέτοιους όρους ώστε να επαναληφθεί και να προετοιμαστεί η οριστική έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018».

Ακόμη ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την απόφαση του ΣτΕ που ορίζει ότι μόνο για πέντε χρόνια μπορεί να δίνονται παρατάσεις στους φορολογικούς ελέγχους. «Πολλές φορές το ΣτΕ όταν καλείται να σταθμίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει ταχθεί με το δημόσιο συμφέρον. Σε αυτή την περίπτωση δεν το έκανε. Γνωρίζει το ΣτΕ ότι μία αιτία της κρίσης είναι η διαφθορά και η καθυστέρηση στον έλεγχο των λιστών φοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση κάνει το παν για να εξεταστούν πιθανές οφειλές μεγάλων φοροφυγάδων», τόνισε.

Δημοφιλή