Ένα κόμικ δείχνει με τον πιο έξυπνο τρόπο τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο

Ένα κόμικ δείχνει με τον πιο έξυπνο τρόπο τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο

Φυσικά, να έχεις καρκίνο δεν είναι ποτέ ευχάριστο, αλλά οι γύρω άνθρωποι μπορούν να το κάνουν ακόμα χειρότερο.

Οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς μιλούν καλοπροαίρετα όταν προσφέρουν την συμπάθειά τους ή την συμβουλή τους σε κάποιον με καρκίνο. Παρ' ολ΄ αυτά, ο καλλιτέχνης Matthew Mewhorter, ο οποίος έχει έρθει και ο ίδιος αντιμέτωπος με τον καρκίνο, τονίζει ότι αυτές οι κινήσεις δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Δεν θέλω να νιώσουν άσχημα ή ενοχή, αλλά να είναι καλύτερα ενημερωμένοι», είπε ο ίδιος στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost. «Υπάρχει τόση παραπληροφόρηση σχετικά με τον καρκίνο από τα ΜΜΕ και το Χόλιγουντ, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο από τον κόσμο.»

Ο Mewhorter απεικόνισε όλη αυτή την εμπειρία των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν τους ασθενείς να νιώσουν καλύτερα μέσα από ένα κόμικ.

There's no winning is there?

A post shared by Cancer Owl (@cancer_owl) on

Για την ακρίβεια δημιούργησε μία ολόκληρη σειρά από κόμικ που ονόμασε «Cancer Owl», τα οποία δείχνουν την καθημερινή πραγματικότητα των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο. Οι ιστορίες είναι τόσο δικές του, όσο και ανθρώπων που τις έχουν μοιραστεί μαζί τους.

#rerun #comic while new comic is being made!

A post shared by Cancer Owl (@cancer_owl) on

«Ο θεραπευτής μου μου πρότεινε αρχικά να καταγράψω μέσα από την τέχνη την εμπειρία μου και να την μοιραστώ με άλλους. Ξεκίνησα να ζωγραφίζω μία κουκουβάγια με καρκίνο στο κρεβάτι του νοσοκομείου μετά την πρώτη μου εγχείρηση και ένιωσα καλά. Ζωγραφίζοντας χαριτωμένα ζώα με φωτεινά χρώματα, μπορείς να μιλήσεις πιο εύκολα για τον καρκίνο, είπε ο ίδιος.

«Ελπίζω να βοηθήσει όσους πάσχουν από καρκίνο και όσους τον έχουν νικήσει να μην μείνουν τόσο μόνοι. Ελπίζω να νιώσουν ότι μπορούν να γελάσουν παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και να σκεφτούν μία οπτική που εμένα μου έδωσε ζωή και ελπίδα εν μέσω πόνου».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δημοφιλή