19 υπάλληλοι πιάστηκαν να κλέβουν από τα ασφαλιστικά ταμεία που εργάζονταν. Τώρα ο ΕΦΚΑ τους παίρνει πίσω

19 υπάλληλοι πιάστηκαν να κλέβουν από τα ασφαλιστικά ταμεία που εργάζονταν. Τώρα ο ΕΦΚΑ τους παίρνει πίσω
eurokinissi

Συνολικά 19 υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων που έχουν ομολογήσει πως καταχράστηκαν ποσά από τις υπηρεσίες τους επιστρέφουν ατιμώρητοι στον ΕΦΚΑ και μάλιστα τοποθετούνται στις θέσεις που είχαν πριν τεθούν σε αργία.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» σε δημοσίευμα της οποίας τονίζεται πως αν και για τις 19 αυτές περιπτώσεις εκκρεμούν οι πειθαρχικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την απόλυση ο ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένος να τους δεχτεί «και μάλιστα ακόμη και αν θέλει να τους διώξει, ο διοικητής του Θ. Μπακαλέξης, δεν μπορεί γιατί η απόφασή του θα είναι παράνομη!».

Και συνεχίζει εξηγώντας: «Ο λόγος που οι επίορκοι πιάνουν ξανά τα πόστα τους στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν απομακρυνθεί είναι επειδή δεν έχουν συσταθεί τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016!

Με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους (σ.σ.: στο διάστημα αυτό παίρνουν και μέρος του μισθού τους), επιστρέφουν στις θέσεις τους, ουσιαστικά ατιμώρητοι και με κίνδυνο υποτροπής!

Οι 19 υπάλληλοι παραδέχτηκαν στις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) ότι καταχράστηκαν ποσά για ίδιον όφελος, αλλά, ελλείψει πειθαρχικού οργάνου, στον ΕΦΚΑ δεν μπορεί κανείς να τους απομακρύνει!».

Δημοφιλή