Συνελήφθησαν υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών: «Δώσε μας 300 ευρώ και... φεύγουμε»

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών: «Δώσε μας 300 ευρώ και... φεύγουμε»
corruption concept with envelope,money
corruption concept with envelope,money
BernardaSv via Getty Images

«Δώσε μας 300 ευρώ και δεν θα σε γράψουμε». Αυτό είπαν την περασμένη Δευτέρα δύο υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών σε ιδιοκτήτη καταστήματος ενοικιάσεων οχημάτων στη Ρόδο.

Ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και οι άνδρες της Ασφάλειας Ρόδου έστησαν την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του δύο υπαλλήλων, ηλικίας 40 και 54 ετών, του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί να κάνουν ελέγχους στη Ρόδο εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Η σύλληψή τους έγινε τελικά την περασμένη Τρίτη στην πόλη της Ρόδου. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δυο τους είχαν ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος μετρητά για να μην του βεβαιώσουν παράβαση. Οι αστυνομικοί παρέδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον ιδιοκτήτη, έθεσαν υπό παρακολούθηση το κατάστημα και όταν οι υπάλληλοι κατέφτασαν για να τα παραλάβουν, τότε τους συνέλαβαν κατά την έξοδό τους από το κατάστημα έχοντας στην κατοχή τους το προσημειωμένο ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σημειώνεται ότι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με τις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νότιου Αιγαίου.

Δημοφιλή