Η υπέροχη Helen Mirren δίνει τις πιο υπέροχες συμβουλές στους νέους που δεν έχουν αυτοπεποίθηση

Η υπέροχη Helen Mirren δίνει τις πιο υπέροχες συμβουλές στους νέους που δεν έχουν αυτοπεποίθηση
British actress Helen Mirren poses during the closing ceremony of the 57th Monte-Carlo Television Festival on June 20, 2017 in Monaco. / AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images)
VALERY HACHE via Getty Images
British actress Helen Mirren poses during the closing ceremony of the 57th Monte-Carlo Television Festival on June 20, 2017 in Monaco. / AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images)

Η Helen Mirren, γυναίκα που δεν έχει φοβηθεί να απαντήσει σε σεξιστικά σχόλια και επιθέσεις ή να πει την γνώμη της για οποιοδήποτε θέμα, είχε ρωτηθεί πριν από λίγο καιρό σχετικά με την Kim Kardashian. Επειδή, όμως, ως γνωστόν είναι μία κυρία είχε προσφέρει ευγενικά την γνώμη της λέγοντας: «Δεν μου αρέσουν οι Kardashians. Είναι φαινόμενο, αλλά δεν το βρίσκω ενδιαφέρον».

Συμπληρώνοντας ότι «είναι υπέροχο να σου επιτρέπεται να έχεις οπίσθια στις μέρες μας.»

Πριν από μερικές μέρες, όμως, η ίδια μίλησε σε μία εκδήλωση που ήταν καλεσμένη από την L’Oreal Paris για την αξία των ανθρώπων και όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι οι νέοι δυσκολεύονται περισσότερο από ποτέ να νιώσουν αυτοπεποίθηση δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το όνομα της Kim για να στηρίξει την άποψή της.

«Είμαι σίγουρη ότι σχετίζεται με τα social media και την άνοδο του διαδικτυακού bullying και τους ανθρώπους που εκφράζουν τις ανεπάρκειές τους διαδικτυακά», είπε η Mirren στην Telegraph.

«Η Reality τηλεόραση και η προώθηση του γκλάμουρ και της ομορφιά, όπως αυτή εκφράζεται από τα Likes των Kardashians είναι πιθανό να έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο επίσης. Δημιουργούν μία αίσθηση ότι πρέπει να έχεις την τέλεια ζωή με την τέλεια τσάντα κλπ, κι αν δεν την έχεις τότε νιώθεις άσχημα.»

Οπότε τι συμβουλεύει τους νέους, η Helen Mirren;

«Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μόνοι αυτή την στιγμή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνοι. Άλλοι περνούν το ίδιο πράγμα με εσάς. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή συμβουλή που να λειτουργεί για όλους. Νομίζω το «προσποιηθείτε» είναι μία καλή συμβουλή, αλλά και να πάτε στο γυμναστήριο δεν είναι κακό επίσης. Η σωματική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγξετε το μυαλό σας.»

Πάνω στην σκηνή η Mirren μοιράστηκε με το κοινό μία δική της εμπειρία από τα εφηβικά της χρόνια, όπου ένας από τους φίλους της, ένα πολύ έξυπνο αγόρι με έντονη ακμή και πατέρα αλκοολικό, αυτοκτόνησε. Όπως ανέφερε, ακόμα και σήμερα το σκέφτεται ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του κακού που μπορούν να κάνουν ακόμα και μικρά παιδιά.

«Είναι αστείο το γεγονός ότι μέσα σε έναν τόσο εκλεπτυσμένο κόσμο που ζούμε, γεμάτος με πραγματική ομορφιά και όμορφα πράγματα και επικοινωνία και εκπαίδευση και από όλα, το θέμα της χαμηλής αυτοπεποίθησης είναι μεγαλύτερο από ποτέ.», είπε.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, σε διαφορετικές στιγμές θα νιώσουν μεγάλη αμφισβήτηση προς τον εαυτό τους και ανασφάλεια. Το άλλο που έμαθα πολύ νωρίς, όταν είσαι τόσο νέος και τόσο σίγουρος για τον εαυτό σου, είναι το μάθημα ότι “όχι, δεν ασχολείται όλος ο κόσμος μαζί σου και με την ανασφάλειά σου και της έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πραγματικά κοίτα έξω από τον εαυτό σου και μην είσαι τόσο εγωιστής, γιατί η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο εμμονή. Να είσαι εξωστρεφής και να δείχνεις τον εαυτό σου στους άλλους, αντί να σκέφτεσαι συνέχεια εσένα.”», προσέθεσε μιλώντας για την επίπτωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.