Ακατάλληλα 149 κτίρια στην Βρετανία. 100% αποτυχία στους ελέγχους μετά το Grenfell

Ακατάλληλα 149 κτίρια στην Βρετανία. 100% αποτυχία στους ελέγχους μετά το Grenfell
AFP

Περίπου 149 πολυώροφα κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που θεσπίστηκαν μετά την πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, μια εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ενώ άσκησε κριτική εις βάρος μιας απόφασης να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη του συμβουλίου Κένσινγκτον και Τσέλσι όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

«Μέχρι στιγμής η εξωτερική επένδυση σε 149 πολυώροφα κτίρια σε 45 περιοχές των τοπικών αρχών κρίθηκε ακατάλληλη κατά τους ελέγχους. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα ποσοστό αποτυχίας 100% στους ελέγχους», είπε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι δεν επιτράπηκε στο κοινό και στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες σε σύσκεψη του συμβουλίου Κένσινγκτον και Τσέλσι με θέμα την τραγωδία, κατά την οποία χάθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι, η ίδια είπε: «Η άποψή μας είναι ότι η πρόσβαση στη δημοκρατία θα πρέπει να είναι πάντα εύκολη».

«Υπάρχουν κανονισμοί που ορίζουν ότι όλες οι συσκέψεις θα πρέπει να είναι ανοιχτές για το κοινό με εξαίρεση υπό κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες... και θα περιμέναμε να το σεβαστεί αυτό το συμβούλιο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή