Βαλιέντε, ο εκλεκτός του Χιμένεθ

Βαλιέντε, ο εκλεκτός του Χιμένεθ
Sport24.gr

Το Sport24.gr αποκάλυψε τη μεγάλη επιθυμία του Μανόλο Χιμένεθ για την απόκτηση του 30χρονου κεντρικού αμυντικού, Μαρκ Βαλιέντε. Που βρίσκεται η υπόθεση και τι περιμένει η ΑΕΚ για να μπει σε διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταγραφής.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Sport24.gr έφερε στο φως κατά αποκλειστικότητα το όνομα του κεντρικού αμυντικού που έχει ξεχωρίσει ο Μανόλο Χιμένεθ απ' όσους έχουν προταθεί μέσω των υποψηφίων που υπάρχουν στις σχετικές λίστες. Πρόκειται για τον 30χρονο, Μαρκ Βαλιέντε, ποδοσφαιριστή ο οποίος ανήκει στη Μακάμπι Χάιφα.

Πού βρίσκεται όμως η υπόθεση και ποιες οι πιθανότητες της ΑΕΚ για την απόκτησή του; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές ήλθαν κοντά λόγω της δεδηλωμένης επιθυμίας του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει από το Ισραήλ, την οποία έχει εκφράσει και στους παράγοντες της ομάδας. Βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις για τον τρόπο διακοπής της συνεργασίας του με τη Μακάμπι, κάτι το οποίο μόλις συμβεί, θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα της Ένωσης.

Η ΑΕΚ τηρεί στάση αναμονής και ο Χιμένεθ είναι διατεθειμένος να δοθεί επιπλέον χρόνος ώστε αυτή η υπόθεση που «δουλεύεται» εδώ και καιρό, να τελεσφορήσει. Άλλωστε κοιτώντας πίσω στα όσα έχουν συμβεί ως σήμερα στο μεταγραφικό κομμάτι, οι κινήσεις που έχουν γίνει ναι μεν είχαν τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια που να αποτελούσε αμιγώς προσωπική επιλογή του. Τέτοια είναι ξεκάθαρα ο Βαλιέντε για τον οποίο ο τεχνικός της Ένωσης είναι βέβαιος ότι θα «κουμπώσει» πολύ καλά δίπλα στους Βράνιες ή Τσιγκρίνσκι.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός είναι δεξιοπόδαρος αλλά αγωνίζεται συχνά ως αριστερός στόπερ και διακρίνεται για την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια και την ταχύτητά του. Για τον Χιμένεθ είναι ένα κομμάτι του παζλ το οποίο θα βοηθήσει στην εύρεση της αμυντικής χημείας που απαιτείται, γι αυτό και η ΑΕΚ δίνει χρόνο στην υπόθεσή του, δουλεύοντας όμως παράλληλα και κάποιες άλλες προκειμένου να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο που ο Βαλιέντε δεν μείνει ελεύθερος όπως ο ίδιος προσδοκά.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν χρειαστεί να καταβληθεί κάποιο τίμημα στην ομάδα του Ισραήλ, αυτό δεν θα είναι μεγάλο. Άλλωστε το 2015, όταν ο Ισπανός ήταν ακόμα 28 ετών, δηλαδή σε καλύτερη ηλικία, η Μακάμπι είχε δαπανήσει το νορμάλ ποσό των 250.000 ευρώ για να τον αποκτήσει από την Βαγιαδολίδ.

Δημοφιλή