Η κόρη της Cindy Crawford έβγαλε selfie με μπουρνούζι και οι ηθικολόγοι του Instagram δεν άντεξαν την προσβολή

Η κόρη της Cindy Crawford έβγαλε selfie με μπουρνούζι και οι ηθικολόγοι του Instagram δεν άντεξαν την προσβολή
kaia gerber instagram

Η κόρη της Cindy Crawford, Kaia Gerber, βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπη με την οργή αρκετών χρηστών του Instagram, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανεχθούν το γεγονός πως ένα νεαρό μοντέλο βγάζει selfie με τους ώμους του ακάλυπτους -προφανώς γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν με τη ζωή τους εκείνη την ώρα.

Η «επίμαχη» φωτογραφία που ανέβασε η Kaia στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, απεικονίζει το 15χρονο κορίτσι μπροστά σε έναν καθρέφτη, να κρατά το μπουρνούζι της σφιχτά στο ύψος του στήθους, με τους ώμους και το στέρνο της ακάλυπτα, ενώ στη λεζάντα έγραφε «Στολή».

uniform

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber) στις

Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως η Kaia Gerber είναι μοντέλο και περνά τον περισσότερο χρόνο στη δουλειά της φορώντας μπουρνούζια και ρόμπες μέχρι να την ετοιμάσουν για την οποία φωτογράφηση. Εξίσου λογικό το ότι κρατά το μπουρνούζι της χαμηλά στο στήθος, καθώς κατά πάσα πιθανότητα δεν πρέπει να το φορέσει κανονικά για να μη χαλάσει το μακιγιάζ της -το οποίο στις φωτογραφήσεις και τις επιδείξεις μόδας φτάνει μέχρι και το στήθος των μοντέλων.

Παρ' όλα αυτά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν «υπερβολικά σέξι» την πόζα της 15χρονης κόρης της Crawford, αφήνοντας δυσαρεστημένα (στην καλύτερη) σχόλια κάτω από τη φωτογραφία της, όπως:

«Αγάπη, είσαι μόνο 15 χρονών, είναι πρέπουσα φωτογραφία αυτή;».

«Υπερβολικά μικρή!!! Βάλε κανένα ρούχο!!!».

«Μου κάνει εντύπωση που οι γονείς σου είναι σύμφωνοι με αυτό».

«Όμορφο κορίτσι... Λυπάμαι που βλέπω ότι αυτή την εικόνα θες να βγάζεις προς τα έξω. Ως μητέρα, θα ήμουν πολύ απογοητευμένη και θυμωμένη... Που είσαι Cindy; Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα κορίτσια μας ως κορίτσια, και τότε δεν θα βιάζονται να μεγαλώσουν και να επιδεικνύουν τα σώματά τους σαν ενήλικες γυναίκες».

«Είσαι όμορφη αλλά πολύ μικρή για να ποζάρεις έτσι στα κοινωνικά δίκτυα».

Τρομερό, σωστά; Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για το ότι τόσοι ενήλικες άνθρωποι είχαν το χρόνο και τη διάθεση να κάτσουν και να σχολιάσουν μια 15χρονη, επαγγελματία μοντέλο πλέον, στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να δεχτούν πως μια τέτοια πόζα είναι η καθημερινότητα ενός μοντέλου.

Ευτυχώς υπήρξαν άλλοι τόσοι που υπερασπίστηκαν την Kaia και τη φωτογραφία της. «Για ηρεμήστε λίγο όλοι. Ναι, είναι 15, ποιος νοιάζεται; Το να σπαταλάτε το χρόνο σας σχολιάζοντας την ηλικία της και το ότι πρέπει να ντυθεί, δεν οδηγεί πουθενά. Ξοδεύετε κυριολεκτικά δευτερόλεπτα από τη ζωή σας που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάνοντας κάτι χρήσιμο. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό που είναι εξαιτίας των απόψεων άλλων ανθρώπων. Αφήστε την ήσυχη. Είσαι πανέμορφη @kaiagerber», έγραψε ένας χρήστης.

«Η Kaia είναι προφανώς παιδί ακόμα και δεν υποκρίνεται πως είναι κάτι άλλο, οποιοσδήποτε κοιτάζει αυτή τη φωτογραφία και βλέπει κάτι προκλητικό, κάνει κάτι λάθος», έγραψε ένας άλλος ενώ ένας τρίτος συμπλήρωσε: «Όσοι νιώθετε προσβεβλημένοι από τους ώμους της Kaia, να ξέρετε πως υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνετε από το να κρίνετε τον κόσμο».

Οποιοσδήποτε έχει έστω και μια στοιχειώδη σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα και ειδικότερα το Instagram, ξέρει καλά πως οι «τολμηρές» φωτογραφίες από νεαρά κορίτσια στο εν λόγω μέσο αποτελούν τουλάχιστον το 1/3 του περιεχομένου του. Δεν χρειάζεται καν να είναι μοντέλα, είναι απλά κορίτσια που νιώθουν άνετα με το σώμα τους και θέλουν να εκφραστούν ελεύθερα στους προσωπικούς λογαριασμούς τους. Γιατί αν μη τι άλλο ζουν σε μια εποχή που, ευτυχώς, τους παρέχει κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Κι ας μην ξεχνάμε πως τα 15 είναι μια ηλικία που κάθε νεαρό κορίτσι έχει αρχίσει ήδη να εξερευνά τη σεξουαλικότητά του και να γνωρίζει καλύτερα το σώμα της και τις ανάγκες της. Δεν υπάρχει τίποτα το ντροπιαστικό σε αυτό και σίγουρα δε δίνει σε κανέναν άγνωστο το δικαίωμα να την κρίνει, την Kaia και όποια Kaia, για αυτό που είναι.

Αφήστε που είμαστε σίγουροι πως η Cindy Crawford και ο σύζυγός της, Randy Gerber, ξέρουν πολύ καλά πώς έχουν αναθρέψει την κόρη τους και σίγουρα δεν ασχολούνται με τα σχόλια του κάθε τυχάρπαστου στα κοινωνικά δίκτυα που κρίνει τις γονεϊκές τους ικανότητες.

Είσαι μια κούκλα Kaia, συνέχισε αυτό που κάνεις.