Η οικογένεια Τιλί ξέρει πολύ καλά από μπάλες

Η οικογένεια Τιλί ξέρει πολύ καλά από μπάλες
Contra

Από που... φαίνεται ότι ο νέος -όπως όλα δείχνουν- παίκτης του Ολυμπιακού Κιμ Τιλί το "έχει" με την μπάλα; Μα φυσικά από το γεγονός ότι... σχεδόν όλο το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς του έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τις... μπάλες!

Έχουμε και λέμε λοιπόν για τη φαμίλια του νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού:

Ο παππούς Γκι έπαιξε βόλεϊ στην ομάδα CAS BNCI Alger με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 1959.

Η γιαγιά Κολέτ-Μπασελέ έπαιξε βόλεϊ στην ίδια ομάδα και το 1976 ίδρυσε την ομάδα βόλεϊ της Nice.

Ο πατέρας Λοράν διατέλεσε επαγγελματίας παίκτης του βόλεϊ για 22 χρόνια παίζοντας σε Γαλλία και Ιταλία, ενώ μέτρησε 406 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας για 13 χρόνια. Πλέον είναι Ομοσπονδιακός προπονητής έχοντας κατακτήσει το World League και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2015.

Η μητέρα Καρολίν-Κελέν έπαιξε βόλεϊ στην πατρίδα της την Ολλανδία και μάλιστα διατέλεσε και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας.

Ο θείος (αδερφός του πατέρας) Πατρίς διατέλεσε διεθνής παίκτης του ουότερ-πόλο. Έπαιξε στην ομάδα της Νice με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας το 1993 και έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Παράλληλα χρήσθηκε διεθνής και συμμετείχε (όπως και ο αδερφός του Λοράν) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη!

Ο μικρότερος κατά δύο χρόνια αδερφός του Κέβιν είναι επαγγελματίας παίκτης του βόλεϊ με θητεία σε αμερικάνικο κολέγιο (UC Ιρβάιν) και καριέρα σε Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία ενώ φυσικά είναι διεθνής με την Εθνική Γαλλίας.

Ο βενιαμίν της οικογένειας Κίλιαν είναι ταλαντούχος παίκτης στο μπάσκετ. Αγωνίζεται στο Πανεπιστήμιο Gonzaga με το οποίο τον Απρίλιο έπαιξε στο φάιναλ-φορ του NCAA ενώ τώρα παίζει με την Εθνική U19 της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή