Μετά από 80 χρόνια γάμου, αυτό το ζευγάρι δικαιούται να δίνει συμβουλές στους νεότερους

Μετά από 80 χρόνια γάμου, αυτό το ζευγάρι δικαιούται να δίνει συμβουλές στους νεότερους
ABC NEWS

O Donald και η Vivian Hart από το Μίσιγκαν κάτι θα ξέρουν από ευτυχισμένους γάμους, αφού το το 99χρονο ζευγάρι γιορτάζει 80 χρόνια γάμου. Με αφορμή την επέτειό του, το ζευγάρι μοιράστηκε μερικές συμβουλές σχετικά με το πως κατάφερε να διατηρήσει την σπίθα ζωντανή τόσα χρόνια.

«Είναι καλό να γελάτε μαζί», είπε ο Donald, βετεράνος του Β' στο ABC News κατά τη διάρκεια εορτασμού για την επέτειό τους. «Να περνάτε καλά μαζί, αλλά να μην κοροϊδεύετε άλλους.»

«Πάντα να βάζετε τον Θεό πρώτο στη ζωή σας», είπε η Vivian. «Να είστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσετε και να είστε στην διάθεση του συντρόφου σας... Δεν έχουμε το μυαλό μας στα προβλήματα.»

Η μουσική ήταν ένα πάθος που μοιράζονταν εδώ και χρόνια. Ο Donald θυμάται να τραγουδά συχνά στην Vivian στις αρχές της σχέσης τους. Ειδικά το τραγούδι «Let Me Call You Sweetheart» ήταν ένα από τα αγαπημένα τους.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα, τα παιδιά του ζευγαριού θυμήθηκε την αγάπη των γονιών τους και τη δέσμευση που είχαν.

«Κοιτάζοντας πίσω, σκέφτομαι: “πω πω ήμασταν πολύ φτωχοί”.», αναφέρει ο γιος τους. «Όταν (ο πατέρας μου) έφυγε από τον στρατό, ήμουν 7 χρονών. Μέναμε σε ένα πολύ μικρό σπίτι που παλιά ήταν κοτέτσι. Δεν είχαμε πολλά πράγματα, αλλά περνούσαμε καλά.»

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1937 και έχει τρεις γιους, 4 εγγόνια, 14 δισέγγονα και 15 τρισέγγονα, σύμφωνα με το τοπικό κανάλι WDIV-TV.