Επιμένει ο Μητσοτάκης για εκλογές και καταθέτει αίτημα για εξεταστική επιτροπή

Επιμένει ο Μητσοτάκης για εκλογές και καταθέτει αίτημα για εξεταστική επιτροπή
SOOC

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τελικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό καθώς, όπως είπε, «δεν πήραμε τίποτα», ούτε στο θέμα του χρέους, ούτε σε αυτό της ποσοτικής χαλάρωσης.

«Η καθυστέρηση είχε κόστος. Δεσμευτήκαμε για μέτρα για το 2019 και το 2020 τα οποία πριν ένα χρόνο κανείς δεν μας ζητούσε. Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για 4ο μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σχολίασε αρνητικά και όσα έχει πει ο πρωθυπουργός για ρήτρα ανάπτυξης.

«Γελάω διότι ακούω τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού με κάποια σχετική καχυποψία. Ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα δεχθεί ούτε ένα ευρώ πρόσθετα μέτρα» είπε συγκεκριμένα, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει κάπως πιο θετικό κλίμα στην οικονομία και γιατί οι επίδοξοι επενδυτές ξέρουν πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ, ως επόμενη κυβέρνηση, θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος και θα μειώσει φόρους, προσδιορίζοντας συγκεκριμένες περικοπές δαπανών ίσου ύψους.

Για το θέμα των συμβασιούχων με αφορμή και όσα συνέβησαν με την αποκομιδή των σκουπιδιών, αποσαφήνισε ότι οι συμβάσεις ορισμένου έργου θα διαρκούν για όσο χρόνο θα αναφέρουν και δεν θα στοιχειοθετείται δυνατότητα μονιμοποίησης, ενώ τάχθηκε και υπέρ της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα. «Αυτές είναι συνταγές που δουλεύουν στις πιο πολλές οικονομίες», συνέχισε και υπογράμμισε πως ο ίδιος θα έχει τη δυνατότητα να πείσει τους δανειστές για τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα. «Δεν μου αρέσει η λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Είναι πολυφορεμένη. Η χώρα θα κερδίσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής, πιστεύω θα υπάρχει περιθώριο για μια ειλικρινή συζήτηση με τους πιστωτές μας για τη μείωση στους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στο αίτημά του για εκλογές και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τη χειρότερη από τη μεταπολίτευση και μετά.

Είπε, επίσης, ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Μαρινάκη και πως οι σχέσεις του με επιχειρηματίες προσδιορίζονται από το θεσμικό του ρόλο, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Πάνο Καμμένο. «Είναι δουλειά του να επικοινωνεί με ένα ισοβίτη; Επικοινωνεί και με άλλους ισοβίτες; Είναι δουλειά ενός υπουργού να εμπλέκεται στα χωράφια της δικαιοσύνης;», ρώτησε συγκεκριμένα και ανέφερε πως θα καταθέσει το αίτημά του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνήσει, όπως είπε, όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος που θέλουν να μάθουμε την αλήθεια θα συμφωνήσουν; Η δικαιολογία του κ. Τσίπρα χθες, ότι δεν υπάρχει λόγος καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης, δεν στέκει, γιατί όλες οι εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ. για την υγεία, γίνονται ενώ διεξάγει έρευνα η δικαιοσύνη», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή του φράση στη Βουλή για την τρομοκρατία είπε ότι εμμένει. «Είναι η αλήθεια. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν αναφορές στο χώρο της άκρας αριστεράς. Αρκεί να διαβάσει κανείς τις προκηρύξεις τους. Απορώ γιατί προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας παράλληλα: «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Ας τα αφήσουμε όμως αυτά πίσω μας».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές σε παρέες αντιεξουσιαστών. «Τα λυμαίνονται. Εγώ θα επέβαλα τον νόμο», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαξίμου: Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έκανε χειρότερα τα πράγματα

Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται ανεπανόρθωτα στη Βουλή, αναγκάζεται την επομένη να επανέλθει σε πιο προστατευμένο τηλεοπτικό περιβάλλον, μήπως και μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Παρόλα αυτά, σήμερα χειρότερα έκανε τα πράγματα. Ακροδεξιά ρητορική, ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και επιμονή στη φαντασίωση πως η οικονομία ανακάμπτει, όχι επειδή η κυβέρνηση πετυχαίνει, αλλά επειδή ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση.

«Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε» που θα έλεγε και ο Πιραντέλο.

Δημοφιλή