Ο Gordon Ramsay ξέρει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ψήσετε μία μπριζόλα

Ο Gordon Ramsay ξέρει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ψήσετε μία μπριζόλα
Delicious T-Bone Steak Medium Roasted with Herbs and Pepper. The steak is on a wooden plate served with knife and fork.
GMVozd via Getty Images
Delicious T-Bone Steak Medium Roasted with Herbs and Pepper. The steak is on a wooden plate served with knife and fork.

Μία μπριζόλα μπορεί να γίνει το καλύτερο και πιο λαχταριστό γεύμα, αρκεί να μην ψηθεί με τον λάθος τρόπο. Γιατί τότε, υπάρχει περίπτωση να μην την ξεχωρίζετε από την σόλα του παπουτσιού σας.

Η καλή μπριζόλα πρέπει να είναι καλά ψημένη από έξω και ζουμερή μέσα. Το θέμα, όμως, είναι πως φτάνει κανείς σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Gordon Ramsay, που όσο να πει κανείς κάτι γνωρίζει από μαγειρική, εξηγεί μέσα από ένα βίντεο όλη την διαδικασία για μία ζουμερή μπριζόλα.

Ορίστε πως το κάνει ο Ramsay.

1. Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας.

2. Βάλτε λίγο λάδι στο τηγάνι.

3. Τοποθετήστε την μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου.

4. «Θωρακίστε» την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και βγάλτε την από το τηγάνι.

5. Προσθέστε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.

6. Προσθέστε λίγο κονιάκ στο τηγάνι και τοποθετήστε μέσα πάλι την μπριζόλα.

7. Βάλτε 1-2 κουταλιά ζωμό και κρέμα γάλακτος.

8. Μόλις αρχίζει να βράζει, με ένα κουτάλι ρίχνετε την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί πάνω στην μπριζόλα.

9. Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό.

10. Σερβίρετε.