Περισσότερα από 80.000 σκίτσα vintage ρούχων είναι τώρα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, για να ράψετε τα σωστά ρετρό συνολάκια

Περισσότερα από 80.000 σκίτσα vintage ρούχων είναι τώρα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, για να ράψετε τα σωστά ρετρό συνολάκια

Αν ασχολείστε με το ράψιμο ή αν απλά αγαπούσατε πάντα να χαζεύετε τα φιγουρίνια και τα πατρόν που έραβε η μητέρα σας στη μοδίστρα, υπάρχει τώρα ένα μέρος στο διαδίκτυο που θα γίνει το δεύτερο σπίτι σας.

Το Vintage Patterns Wiki είναι μια φανταστική online συλλογή από σκίτσα κλασικών vintage ρούχων, η οποία περιέχει περισσότερα από 83.500 σχέδια ηλικίας τουλάχιστον 25 ετών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα ανανεώνεται και οργανώνεται διαρκώς με νέες προσθήκες που χρονολογούνται πριν από το 1992. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κλικ στο εξώφυλλο τον διάσημων, τότε, περιοδικών (όπως τα McCall's, Butterick και Simplicity) και να περιηγηθείτε στην πλούσια λίστα των σκίτσων που προσφέρουν.

Είτε θέλετε να χαζέψετε λίγη θρυλική ρετρό μόδα, είτε είστε αποφασισμένες να πέσετε με τα μούτρα στη δουλειά και να δημιουργήσετε υπέροχα vintage σύνολα από το μηδέν, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο site και να πάρετε μερικά μαθήματα ιστορίας της μόδας. Τα σχέδια είναι αρχειοθετημένα κατά δεκαετία, είδος ρούχου, σχεδιαστή κ.α. ενώ περιέχονται σχέδια από οίκους όπως ο Dior και ο Givenchy, καθώς και πατρόν διάσημων εμφανίσεων από σταρ όπως η Audrey Hepburn.

Σε μια εποχή που η μόδα κινείται φανατικά σε ρυθμούς vintage, ας μάθουμε τουλάχιστον να ντυνόμαστε με βάσει τα σωστά πρότυπα.