Η Nyakim Gatwech μαθαίνει τον κόσμο να αγαπά το «σκοτάδι» επιδεικνύοντας περήφανα τη μαύρη επιδερμίδα της

Η Nyakim Gatwech μαθαίνει τον κόσμο να αγαπά το «σκοτάδι» επιδεικνύοντας περήφανα τη μαύρη επιδερμίδα της

Γνωρίστε την Nyakim Gatwech, ένα μοντέλο από το Νότιο Σουδάν που δείχνει στους ανθρώπους πως δεν πρέπει να φοβούνται το σκοτάδι. Αντίθετα, μπορούν να το θαυμάζουν.

Η ιδιαίτερα σκουρόχρωμη επιδερμίδα της Gatwech, σε συνδυασμό με την έντονη αποφασιστικότητά της, τη βοήθησαν να ξεπεράσει τα εμπόδια της συμβατικής ομορφιάς, όπως μας την παρουσιάζουν τα περιοδικά, οι διαφημίσεις και η κοινωνία εν γένει, και να ενθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο.

Το 24χρονο μοντέλο, που μένει στη Minneapolis της Minnnesota, όχι μόνο δεν ντρέπεται για τα ποσοστά μελανίνης της αλλά τα αντιμετωπίζει και ως το μεγαλύτερο ατού της. «Η σοκολάτα μου είναι κομψή. Όπως και αυτό που αντιπροσωπεύει... Ένα έθνος πολεμιστών», γράφει στη λεζάντα μιας από τις πολλές φωτογραφίες της στο Instagram.

Σε μια άλλη αφηγείται την εμπειρία της με έναν ταξιτζή, ο οποίος της πρότεινε να «λευκάνει» το δέρμα της. Η απάντησή της, ήταν να γελάσει δυνατά. «Δεν θα πιστέψετε τις ερωτήσεις που μου κάνουν και τα βλέμματα που μου ρίχνουν επειδή έχω αυτό το δέρμα», σχολιάζει.

South Sudanese girls out here giving life with all this melanin❤️❤️🇸🇸🇸🇸😍😍🍫 Make-up @queenkim_nyakim 📸 @piokky Model @beauty_goa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nyakim Gatwech (@queenkim_nyakim) στις

Η Gatwech δεν υπερασπίζεται μόνο την ποικιλία στη βιομηχανία της μόδας αλλά και τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας ανά τον κόσμο. Μάλιστα έχει κερδίσει τον τίτλο «Βασίλισσα του Σκότους» (Queen of the Dark), τον οποίο και αποδέχεται με χαρά. «Το μαύρο είναι τολμηρό, το μαύρο είναι όμορφο, το μαύρος είναι χρυσός... Μην αφήσετε τα Αμερικανικά στάνταρντ να καταστρέψουν την Αφρικανική ψυχή σας», λέει η Gatwech.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη Nyakim στο Instagram και στο Twitter.