Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δημοσιεύει απόρρητα e-mail για την συνάντηση με την Ρωσίδα δικηγόρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ δημοσιεύει απόρρητα e-mail για την συνάντηση με την Ρωσίδα δικηγόρο
Donald Trump Jr departs the Court of Session in Edinburgh as lawyers acting for his father US billionaire Donald Trump have challenged the legality of a decision to approve an offshore windfarm within view of his golf resort on the Aberdeenshire coast.
Donald Trump Jr departs the Court of Session in Edinburgh as lawyers acting for his father US billionaire Donald Trump have challenged the legality of a decision to approve an offshore windfarm within view of his golf resort on the Aberdeenshire coast.
PA Archive/PA Images

Τα e-mail που είχε ανταλλάξει σχετικά με την συνάντηση που θα είχε με την Ρωσίδα δικηγόρο που ο ίδιος πίστευε ότι θα του έδινε επιβαρυντικά στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον, έδωσε στην δημοσιότητα ο γιος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Ο ίδιος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες με τις συνομιλίες, λίγες ώρες αφότου οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο σχετικά με την συγκεκριμένη συνάντηση. Η εφημερίδα αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είχε επιδιώξει πέρυσι την συνάντηση με στόχο να λάβει στα χέρια του στοιχεία που θα επιβάρυναν την Κλίντον, αντίπαλο τότε του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές. Το δημοσίευμα τόνιζε μάλιστα πως ο ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα είναι πιθανό να ενδιαφέρει τις έρευνες που διεξάγονται αναφορικά με το αν υπήρξε ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Μόσχας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Με μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε, ο Τραμπ Τζούνιορ δημοσίευσε όλες -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- τις συνομιλίες που είχε με τον μουσικό παραγωγό Ρομπ Γκολντστόουν, ο οποίος θα μεσολαβούσε για την πολυαναμενόμενη συνάντηση. Στα e-mails, ο γιος του προέδρου φαίνεται να λέει πως θα ήθελε πολύ να μιλήσει ο ίδιος με την Ρωσίδα δικηγόρο και όχι ο πατέρας του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει απόσπασμα της συνομιλίας, στο οποίο ο Γκόλντστοουν λέει στον Τραμπ Τζούνιορ ότι η συνάντηση με την Ρωσίδα δικηγόρο γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης στήριξης που παρέχει η ρωσική κυβέρνηση στον Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθυμίζουμε ότι το FBI διερευνά τις σχέσεις Μόσχας-Τραμπ και την πιθανή εμπλοκή της πρώτης στο εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε Τραμπ Τζούνιορ έναν «άνθρωπο υψηλής ποιότητας» και εξήρε τη διαφάνεια με την οποία ενήργησε, στην υπόθεση της συνάντησής του με τη Ρωσίδα δικηγόρο που του παρουσιάστηκε ως απεσταλμένη της ρωσικής κυβέρνησης.

«Ο γιος μου είναι ένας άνθρωπος υψηλής ποιότητας και χειροκροτώ την διαφάνειά του» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σύντομη ανακοίνωση που ανέγνωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς κράτησε αποστάσεις από τον Τραμπ Τζούνιορ.

«Ο αντιπρόεδρος εργάζεται καθημερινά για να προωθήσει το πρόγραμμα του προέδρου» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Μάικ Πενς, Μαρκ Λότερ, σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο MSNBC.

«Δεν έχει γνώση για τη συνάντηση. Ούτε ενδιαφέρεται για τις ιστορίες που αφορούν την εκστρατεία – ιδίως την εποχή που εκείνος δεν συμμετείχε στην εκστρατεία».

Ο Μάικ Πενς επελέγη την 15η Ιουλίου του 2016 από τον Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιος αντιπρόεδρος της χώρας. Ο γιος του συναντήθηκε με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια στον Πύργο Τραμπ την 9η Ιουνίου 2016.

Δημοφιλή