Η «άφαντη» Καμπάλα και η πολωνική ταλαιπωρία!

Η «άφαντη» Καμπάλα και η πολωνική ταλαιπωρία!
Contra

Αν θέλει να κάνει τα… παιχνίδια της η κληρωτίδα, θα τα κάνει, ο κόσμος να χαλάσει! Απ’ τα τέλη Αύγουστου του 2015, όταν και γνώρισε τον πιο ατιμωτικό ευρώ-αποκλεισμό της ιστορίας του απ’ την Καμπάλα, ο Παναθηναϊκός «φλέρταρε» άλλες δύο φορές στις κληρώσεις του με τους Αζέρους. Μία στα περσινά πλέι-οφ του Europa, όπου η κληρωτίδα του έφερε εντέλει ως αντίπαλο την Μπρόντμπι και μία λίγο πριν τους ομίλους του Europa, όπου οι δυο τους δεν αντάμωσαν ξανά στο «τσακ».

Η τρίτη… κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής (14/7) στη Νιόν της Ελβετίας ήταν και «φαρμακερή». Αφού «ζευγάρωσε» πρώτα τις Ελσίνκι (Νόρκεπινγκ ή Τρακάι), Αϊντχόφεν (Όσιγιεκ ή Λουκέρνη) και Κράσνονταρ (Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Λίνγκμπι), ο διευθυντής των διοργανώσεων της UEFA Τζιόρτζιο Μαρκέτι, έμενε να βγάλει τους αντιπάλους για τους τελευταίους δύο «ισχυρούς» του 1ου υπό-γκρουπ. Τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσέ. Εντέλει επέλεξε πρώτα το «τριφύλλι» και έστειλε πάνω του ως αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Καμπάλα-Γιαγκελόνια. Με την πρώτη να «ξυπνάει» τις οδυνηρές αναμνήσεις του 2015, αλλά να μην έχει τον… πρώτο λόγο για την πρόκριση στον γ’ προκριματικό.

Οι απίθανοι Πολωνοί, που μέχρι πριν λίγα χρόνια πάλευαν για την 7η-8η-9η θέση, πήραν εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο «Bakcell Arena» του Μπακού και έχουν προβάδισμα. Στο 15’ ο Ρόμαντσουκ έκανε το 0-1 για τη Γιαγκελόνια και στο 47’ ο Ζοζέφ-Μονρό ισοφάρισε για τους Αζέρους, με το σκορ να «βαλσαμώνεται» εκεί και τη μάχη της πρόκρισης να μεταφέρεται πλέον στο «Białystok City Stadium» το βράδυ της 20ης Ιουλίου. Το ίδιο βράδυ που ο Παναθηναϊκός θα δίνει τη δική του «πρόβα τζενεράλε» για τον ευρω-προκριματικό, με το τελευταίο φιλικό του κόντρα στην Αλκμάαρ στη Λεωφόρο.

---Η Καμπάλα δεν είχε στείλει εκπρόσωπό της στην κλήρωση της Παρασκευής. Οι Αζέροι επικοινώνησαν με την UEFA κι ενημέρωσαν πως λόγω του πρώτου αγώνα με τους Πολωνούς, όλοι οι διοικητικοί τους ήταν στο Μπακού το βράδυ της Πέμπτης και δεν προλάβαιναν να φτάσουν εγκαίρως στη Νιόν. Υπήρξε πάντως επικοινωνία της αζέρικης ομάδας με τους «πράσινους» για μία πρώτη συζήτηση επί της προετοιμασίας των αγώνων των δύο ομάδων, εάν κι εφόσον η Καμπάλα καταφέρει εντέλει να πάρει την πρόκριση. Τα δύο κλαμπ άλλωστε, γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους απ’ το 2015.

---Η Γιαγκελόνια είχε στείλει έναν εκπρόσωπο, ο οποίος είχε ένα σύντομο πηγαδάκι μετά την κλήρωση με τον υπεύθυνο αγώνων του Παναθηναϊκού και πρόεδρο της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», Σπύρο Βλάχο, ο οποίος εκπροσώπησε τους «πράσινους» στη Νιόν. Ο άνθρωπος της πολωνικής ομάδας τόνισε πως ο σύλλογός του σέβεται αφάνταστα τον Παναθηναϊκό, διότι είναι μία ομάδα που κουβαλάει πολύ μεγάλη ιστορία και στην Ευρώπη και υπογράμμισε πως το γήπεδό της Γιαγκελόνια θα είναι κατάμεστο στο μεταξύ τους παιχνίδι, αφού το όνομα των «πράσινων» θα είναι «μαγνήτης» για τους φίλους της.

---Εάν δεν υπάρξει κάποια… δραματική ανατροπή μετά τη ρεβάνς της Πέμπτης ανάμεσα στη Γιαγκελόνια και την Καμπάλα, το πρώτο παιχνίδι των «πράσινων» με τον νικητή του ζευγαριού για τον γ’ προκριματικό, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (πιθανότατα στις 9 μ.μ.). Η δε ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη 3 Αυγούστου, είτε στην Πολωνία, είτε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

---Το μεγάλο… βάσανο για τον Παναθηναϊκό εάν κι εφόσον προκριθεί η Γιαγκελόνια, θα είναι η… μετακίνηση. Το Μπιάλιστοκ είναι μία μικρή πόλη 400.000 κατοίκων (12η της Πολωνίας σε πληθυσμό), αλλά δεν έχει αεροδρόμιο. Το πιο κοντινό αεροδρόμιό της είναι στη Βαρσοβία, η οποία απέχει 3 ώρες (!) και η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη για τους «πράσινους».

---Το «Białystok City Stadium» έχει χωρητικότητα 22.372 θέσεις και κατασκευάστηκε πριν από τρία χρόνια. Εφόσον προκριθούν οι Πολωνοί, στον αγώνα που θα γίνει στο Μπιάλιστοκ, ο Παναθηναϊκός θα έχει στη διάθεσή του περίπου 1.200 εισιτήρια.

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή