Ποιες είναι οι χώρες με τους πιο τεμπέληδες ανθρώπους;

Ποιες είναι οι χώρες με τους πιο τεμπέληδες ανθρώπους;
Girl session
martin-dm via Getty Images
Girl session

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανέλυσαν τα δεδομένα 700.000 χρηστών έξυπνων κινητών (με τη βοήθεια συγκεκριμένης εφαρμογής) από 46 χώρες, για να μελετήσουν τις φυσικές δραστηριότητες των ανθρώπων παγκοσμίως.

Συνολικά αξιοποιήθηκε όγκος δεδομένων 68.000.000 ημερών και η μελέτη και τα συμπεράσματα αυτής δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature.

Αυτή λοιπόν μας βοηθά να δούμε ποιες χώρες έχουν τους πιο τεμπέληδες αλλά και τους πιο δραστήριους πολίτες αλλά και την «ανισότητα» σε επίπεδο φυσικών δραστηριοτήτων μεταξύ των πολιτών σε κάθε χώρα.

Όπως αποδείχθηκε, στο Χονγκ Κονγκ οι άνθρωποι είναι πιο ενεργοί «ανά βήμα» με κατά μέσο όρο 6.880 βήματα την ημέρα και είχε επίσης τη μικρότερη «ανισότητα» σε ό,τι αφορά τη φυσική δραστηριότητα, δηλαδή τη διαφορά στη δραστηριότητα μεταξύ αυτού που βρίσκεται στην καλύτερη φυσική κατάσταση και του πιο...τεμπέλη. Η βαθμολογία της χώρας είναι 22,2.

Η Κίνα ήρθε δεύτερη με βαθμολογία 24,5 και ακολουθούν η Σουηδία (24,6), η Νότια Κορέα (24,7) και η Τσεχία (24,8).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 39η θέση, βαθμολογία της είναι 29,5 και κατά μέσο όρο οι Έλληνες κάνουν 4.350 βήματα την ημέρα.

Η δε μεγαλύτερη «ανισότητα» πάντα σε ό,τι αφορά τη φυσική δραστηριότητα καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία που ήρθε 68η, με βαθμολογία 32,5 και με τους πολίτες της να κάνουν 3.807 βήματα ημερησίως.