Αφιέρωμα της Die Welt στην Αστυπάλαια

Αφιέρωμα της Die Welt στην Αστυπάλαια
view of charming white houses Astypalea island
view of charming white houses Astypalea island
Freeartist via Getty Images

Με τίτλο «Γνωρίζετε την Αστυπάλαια;» και υπότιτλο «Το ελληνικό νησί είναι σχεδόν άγνωστο. Πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι. Η γοητεία του έγκειται στο ότι δεν είναι αξιοποιημένο» η σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας Die Welt φιλοξενεί ρεπορτάζ/αφιέρωμα στο νησί της Αστυπάλαιας.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το μικρό αυτό νησί του Αιγαίου έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών ξένων τουριστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι το επιλέγουν πλέον σε σταθερή βάση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της Γερμανίδας Μπετίνα Μον, η οποία είναι πλέον εδώ και είκοσι χρόνια μόνιμη κάτοικος του νησιού και ασχολείται με τη συλλογή βοτάνων. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια προσφέρει χαλαρούς ρυθμούς ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες που φαίνεται να προσαρμόζονται με μεγάλη άνεση στη ντόπια καθημερινότητα και να απολαμβάνουν τα εδέσματα και την ομορφιά του τοπίου.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Αύγουστος είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί, όπου διατίθενται περί τις 5.000 κλίνες για τη φιλοξενία τουριστών και Ελλήνων παραθεριστών. Γίνεται εξάλλου αναφορά στην παραγωγή ποικίλων προϊόντων, όπως λαχανικά και φρούτα ιδιαίτερης νοστιμιάς λόγω της άνυδρης καλλιέργειάς τους, το φημισμένο θυμαρίσιο μέλι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρασί. Τέλος, σημειώνεται ότι το ρεπορτάζ συνοδεύεται από πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες σχετικά με την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις δυνατότητες διαμονής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή