Η γενιά της Αγγλίας που... έρχεται μπορεί και το Μουντιάλ!

Η γενιά της Αγγλίας που... έρχεται μπορεί και το Μουντιάλ!
Contra.gr

Οι “πράσινοι” πλέον φουλάρουν για “αντι-Μπέργκ” και το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει την δουλεμένη ήδη αλλά πολύ δύσκολη υπόθεση του Κροάτη φορ της Κάλιαρι Ντούγιε Τσοπ που προηγουμένως απασχόλησε αυτό το καλοκαίρι ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το υψηλό κόστος της, η υποχρεωτική αγορά του το 2018 και οι...ευκολίες (VIDEO).

Δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα το καλοκαίρι για τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας. Η Κ19 κατέκτησε το EURO, ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Κ20, δείχνοντας πως το μέλλον μόνο λαμπρό μπορεί να είναι.

Είναι πραγματικά απίστευτα τα όσα πέτυχαν αυτό το καλοκαίρι οι "μικροί" της Αγγλίας στις διοργανώσεις που συμμετείχαν. Σίγουρα οι 17χρονοι, 18χρονοι και 20χρονοι παίκτες έβαλαν για τα καλά τα γυαλιά στους ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας που δέχονται σκληρή κριτική για τις εμφανίσεις τους στα μεγάλα τουρνουά.

Πάντως οι Άγγλοι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι και συνάμα αισιόδοξοι για το μέλλον, αφού με τέτοιους παίκτες να... έρχονται από πίσω, τότε μπορούν ακόμη και να επαναλάβουν την επιτυχία του 1966 όταν είχαν κατακτήσει για πρώτη και τελευταία φορά το Μουντιάλ.

Τι κατάφεραν λοιπόν οι "μικρές" εθνικές ομάδες της Αγγλίας φέτος; Να κατακτήσουν σχεδόν τα πάντα! Πιο συγκεκριμένα, η Κ19 κατέκτησε το αντίστοιχο EURO, ενώ η Κ20 το αντίστοιχο Μουντιάλ. Παράλληλα, επίλεκτοι 17χρονοι, 18χρονοι και 19χρονοι Άγγλοι κατέκτησαν το τουρνουά της Τουλόν που συμμετείχαν 12 ομάδες από όλο τον κόσμο, η Εθνική Κ17 έφτασε μέχρι τον τελικό του αντίστοιχου EURO, ενώ η Eλπίδων (Κ21) έφτασε του EURO.

Μιλάμε για ένα... τρελό αγγλικό καλοκαίρι, όπου έκανε τους Άγγλους φιλάθλους να γεμίσουν περηφάνια και ενθουσιασμό για το μέλλον.

Άλλωστε αυτές οι εθνικές αποτελούνται από παίκτες που παίζουν σχεδόν όλοι στα πρωταθλήματα της Premier League και της Championship σε σπουδαίους συλλόγους και πολλοί εξ αυτών, παίρνουν και αρκετό χρόνο συμμετοχής γεμίζοντας με εμπειρία. Σε πέντε χρόνια, στο Μουντιάλ του 2022, οι Άγγλοι περιμένουν πολλά από εκείνους.

Δημοφιλή