Το λονδρέζικο Tube αλλάζει τον χαιρετισμό του στους επιβάτες ως κίνηση ευαισθητοποίησης για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Το λονδρέζικο Tube αλλάζει τον χαιρετισμό του στους επιβάτες ως κίνηση ευαισθητοποίησης για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
London, UK - April 22, 2015: People waiting at underground tube platform for train arrives
IR_Stone via Getty Images
London, UK - April 22, 2015: People waiting at underground tube platform for train arrives

Ο γνωστός -για τους Άγγλους και όσους έχουν χρησιμοποιήσει το υπόγειο σύστημα μετακινήσεων της αγγλικής πρωτεύουσας- χαιρετισμός «ladies and gentlemen» στο Tube του Λονδίνου πρόκειται να αλλάξει, όπως ανακοίνωσε το Transport for London (TfL).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το προσωπικό του London Underground έλαβε οδηγίες να αλλάξει τον χαιρετισμό σε «hello everyone», σε μια προσπάθεια της υπηρεσίας να γίνει περισσότερο ουδέτερη όσον αφορά στο φύλο των ανθρώπων.

Το TfL είπε πως με αυτή του την κίνηση θέλει να κάνει όλους τους επιβάτες του Tube να «νιώθουν ευπρόσδεκτοι».

Η βρετανική ΛΟΑΤΚΙ ομάδα ευαισθητοποίησης Stonewall χαιρέτησε την κίνηση του TfL, η οποία έχει την υποστήριξη του δημάρχου του Λονδίνου Sadiq Khan.

Η νέα φράση υποδοχής των επιβατών θα εφαρμοστεί σε όλες τις νέες προ-ηχογραφημένες ανακοινώσεις που θα γίνονται στο δίκτυο μεταφορών όλης της χώρας. Ο Mark Evers, διευθυντής στρατηγικής για την εξυπηρέτηση των πελατών στο TfL, είπε «Θέλουμε να νιώθουν όλοι ευπρόσδεκτοι στο δίκτυο συγκοινωνιών μας. Επανεξετάσαμε τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε στις ανακοινώσεις και αλλού και θα εξασφαλίσουμε ότι είναι πλήρως περιεκτική, έτσι ώστε να αντανακλά την μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στον πληθυσμό του Λονδίνου».

Ο Sadiq Khan σχολίασε πως «το TfL εξυπηρετεί μια ολοζώντανη, πολυποίκιλη, πολυπολιτισμική πόλη και η παροχή μιας υπηρεσίας μεταφοράς που δεν θα έχει περιορισμούς, είναι στην καρδιά του σκοπού του TfL».

«Κατανοώ, ωστόσο, πως ορισμένοι επιβάτες ίσως δεν συμπάσχουν ή δεν νιώθουν άνετα με τον τρόπο που γίνονται κάποιες ανακοινώσεις στους σταθμούς», πρόσθεσε.

Σχετικά με αυτό, το TfL είπε πως έχει μεν ενημερώσει το προσωπικό του να χρησιμοποιεί την εν λόγω έκφραση, αλλά «που και που, κάποια καλοπροαίρετα μέλη του προσωπικού μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο “ladies and gentlemen”». «Αν αυτό αρχίσει να συμβαίνει συχνά, θα εκδώσουμε υπενθυμίσεις για το προσωπικό», πρόσθεσε.

Η ομάδα Stonewall είπε: «Η γλώσσα είναι πολύ σημαντική για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε μπορεί να βοηθήσει στο να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι νιώθουν μέλη της κοινωνίας μας».