Το ημερολόγιο Μητσοτάκη εν όψει ΔΕΘ: Οι εξεταστικές, οι περιοδείες και ο... Τσίπρας

Το ημερολόγιο Μητσοτάκη εν όψει ΔΕΘ: Οι εξεταστικές, οι περιοδείες και ο... Τσίπρας
Sooc

Με δυο κεντρικές στοχεύσεις - στοιχήματα οδεύει ο Κυριάκος Μητσοτακης στον δρόμο προς της ΔΕΘ.

Από τη μια εντείνοντας το ασφυκτικό πρέσινγκ προς την κυβέρνηση με αιχμή τα ζητήματα της οικονομίας και της διαφθοράς και από την άλλη, προσθέτοντας στο πρόγραμμά του σειρά επισκέψεων ανά την Ελλάδα.

Ψηλά στην ατζέντα του Προέδρου της ΝΔ βρίσκεται η συζήτηση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, μετά από αίτημα της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή η ΝΔ επιμένει στο αίτημά της βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι καλύπτει πολιτικά τις πρωτοβουλίες του υπουργού του.

Είναι προφανές ότι στόχος του Κ.Μητσοτάκη είναι να βάλει στη Βουλή και τα θέματα που έχουν προκύψει με την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και εσχάτως τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για το παράλληλο πρόγραμμα, με τα γαλάζια στελέχη να προαναγγέλλουν ακόμα μια εξεταστική επιτροπή για όλα όσα οδήγησαν στο καταστροφικό καλοκαίρι του 2015 και τα κρυφά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ προετοιμάζει το πρόγραμμα των περιοδειών του στην περιφέρεια, αρχής γενομένης από την Λακωνία στο μέσο της εβδομάδας, όπου θα βρεθεί στις περιοχές όπου δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και θα συναντηθεί με φορείς και κατοίκους των περιοχών, επιχειρώντας να αναδείξει την απουσία του κράτους και την έλλειψη σχεδίου για τις περιουσίες τους που καταστράφηκαν.

Πριν από τις καθιερωμένες συναντήσεις με φορείς και κοινωνικές ομάδες της βορείου Ελλάδας στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την άνοδό του στη συμπρωτεύουσα για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ.Μητσοτάκης προγραμματίζει επίσκεψη σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

Δημοφιλή