Οι ισλαμικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας αναζητούν το «γενναίο κορίτσι με την μίνι φούστα»

Οι ισλαμικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας αναζητούν το «γενναίο κορίτσι με την μίνι φούστα»

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στην Σαουδική Αραβία η φωτογραφία μιας γυναίκας που φαίνεται να περπατά στο ιστορικό οχυρό του Ushayqir φορώντας κροπ τοπ και μίνι φούστα.

Σύμφωνα με το BBC, οι ισλαμικές αρχές της χώρας διερευνούν το βίντεο, μετά από καταγγελίες χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ζητούσαν την σύλληψή της. Η γυναίκα -γνωστή μόνο με το όνομα Khulood- είναι μοντέλο και είχε ανεβάσει η ίδια στον λογαριασμό της στο Snapchat το επίμαχο βίντεο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Σαουδική Αραβία οι γυναίκες πρέπει να φορούν μακριά, μακρυμάνικα φορέματα που δεν διαγράφουν την σιλουέτα τους, καθώς και μαντήλα που να καλύπτει τα μαλλιά τους. Η περιοχή μάλιστα όπου τραβήχτηκε το βίντεο θεωρείται πολύ συντηρητική και πολλές γυναίκες φορούν ακόμα και μπούρκα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν ζητούν όλοι οι Σαουδάραβες την σύλληψη της Khulood. Πολλοί την χαρακτηρίζουν «γενναία» και προτείνουν λιγότερο αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα εξελέγη πρόσφατα μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως.

H Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση χάσματος φύλου, κατέλαβε το 2015 την 134η θέση στην κατάταξη 145 χωρών με βάση την ισότητα και, παρόλο που έχει σημειωθεί πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές είναι περισσότερο επιφανειακές, παρά ουσιώδεις στην καθημερινότητα των γυναικών.

Δημοφιλή