Συνελήφθη από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας το «γενναίο κορίτσι» που φόρεσε μίνι και να έβγαλε τη μαντίλα

Συνελήφθη από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας το «γενναίο κορίτσι» που φόρεσε μίνι και να έβγαλε τη μαντίλα

Συνελήφθη τελικά η νεαρή γυναίκα που εμφανίζεται σε βίντεο να κυκλοφορεί σε έναν άδειο δρόμο φορώντας κοντή φούστα, ένα μπλουζάκι που άφηνε ακάλυπτη τη μέση της και χωρίς μπούρκα με τα μαλλιά της να κυματίζουν ελεύθερα κάτι που φυσικά απαγορεύεται ρητά στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya το βίντεο είχε εξαγριώσει χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα. Κάποιοι μάλιστα έγραφαν στα σχόλια τους πως «το μοντέλο Χουλούντ πρέπει να δικαστεί», αναφερόμενοι στο όνομα χρήστη (Khulood) που χρησιμοποιούσε η γυναίκα στο Snapchat.

Πολλοί από τους επικριτές της ανήρτησαν και διένειμαν φωτογραφίες με καρέ από το βίντεο όπου η νεαρή κοπέλα εικονίζεται με τα πόδια της γυμνά και τη μέση της να έχει καλυφθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία. Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που χαρακτήριζαν την πράξη της γυναίκας «γενναία» και υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ισχύουν λιγότερο αυστηροί ενδυματολογικοί κανόνες στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα εξελέγη πρόσφατα μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως αφού , μεταξύ άλλων, η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση χάσματος φύλου, κατέλαβε το 2015 την 134η θέση στην κατάταξη 145 χωρών με βάση την ισότητα και, παρόλο που έχει σημειωθεί πρόοδος στον συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές είναι περισσότερο επιφανειακές, παρά ουσιώδεις στην καθημερινότητα των γυναικών.

Στο βίντεο, η γυναίκα περπατάει μόνη της σε έναν δρόμο όπου διακρίνονται πλίθινοι τοίχοι. Οι χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξαν ότι πρόκειται για το χωριό Ουσαϊκίρ, που βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ριάντ.

«Η αστυνομία του Ριάντ συνέλαβε τη γυναίκα που εμφανίστηκε με απρεπή ρούχα στο Ουσαϊκίρ και την οδήγησε ενώπιον του ανακριτή» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης από τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα παραδέχθηκε ότι πράγματι επισκέφθηκε την ιστορική πόλη μαζί με έναν άνδρα, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι το βίντεο αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν η «Χουλούντ» θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη κι αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος της.

Δημοφιλή