Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό συμβαίνει στο σώμα μίας γυναίκας που πάσχει από ενδομητρίωση

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό συμβαίνει στο σώμα μίας γυναίκας που πάσχει από ενδομητρίωση

Μία 27χρονη μοιράστηκε στο Instagram μία φωτογραφία για να δείξει ότι η ενδομητρίωση είναι μία ασθένεια που πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά.

Η Thessy Kouzoukas, η οποία είναι συνιδρύτρια του fashion brand Sabo Skirt, διαγνώσθηκε με αυτή την επώδυνη γυναικολογική διαταραχή, κατά την οποίο ο ιστός που εμφανίζεται στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας προσκολλάται σε άλλα όργανα, όπως οι σάλπιγγες ή οι ωοθήκες, ορισμένες φορές ακόμα και στο έντερο. Η πάθηση αυτή μπορεί να οδηγήσει και στη δημιουργία κυστών.

Oversized anything for me that hides my bloated stomach 😁 @saboskirt

A post shared by Thessy Kouzoukas (@thessy.k) on

Η Kouzoukas μοιράστηκε αυτές τις φωτογραφίες για να δείξει μία κύστη, η οποία έσπασε λόγω της πάθησής της.

«Αυτό σοκάρει πολλούς ανθρώπους. Αυτή είμαι εγώ. Αυτή είναι η ενδομητρίωση. Δεν σκόπευα ποτέ να μοιραστώ αυτές τις φωτογραφίες, γι' αυτό είμαι και γυμνή, αλλά Θεέ μου, δεν μπορώ να πιστέψω πόσα μηνύματα έχω λάβει από κορίτσια που έχουν κι εκείνα ενδομητρίωση και νιώθουν μόνα», έγραψε κάτω από τις φωτογραφίες.

«Στα αριστερά είναι το στομάχι μου, τρεις εβδομάδες, αφού έσπασε η κύστη (πριν από 5 εβδομάδες). Στα δεξιά είναι εδώ τώρα, με ένα φάρμακο που ονομάζεται synarel και έχει σταματήσει όλες μου τις ορμόνες και με έχει οδηγήσει στην εμμηνόπαυση στα 27 μου χρόνια.»

Η Kouzoukas ανέφερε επίσης ότι ελπίζει ότι τα φάρμακα θα την βοηθήσουν να προετοιμαστεί για την επέμβαση που θα κάνει στο τέλος Αυγούστου.

«Η ενδομητρίωση δεν είναι κάτι αστείο. Θα είμαι στο χειρουργείο για πάνω από 7 ώρες και θα μείνω στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα.»

Πριν από μερικούς μήνες, η Νέλλυ Σκουφάτογλου είχε μιλήσει στην HuffPost Greece σχετικά με την εμπειρία της με την ενδομητρίωση, τη δυσκολία στη διάγνωση, αλλά και τη ζωή της με τη συγκεκριμένη πάθηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενδομητρίωση επηρεάζει 1 στις 10 γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία και συνήθως εντοπίζεται σε γυναίκες ηλικίας 30 με 40. Μέχρι και σήμερα, η πάθηση αυτή ήταν ταμπού, αλλά ολοένα και περισσότερες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για την ενδομητρίωση. Ένα τέτοιο παράδειγμα, αποτελεί και η ηθοποιός/ σεναριογράφος/ συγγραφέας Lena Dunham, η οποία ενημερώνει τακτικά το κοινό της μέσα από το Instagram σχετικά με τη μάχη της με την ενδομητρίωση.