Μέτωπο Μητσοτάκη απέναντι στην Αριστερή βία: Στο κάδρο Κοντονής - Τόσκας

Μέτωπο Μητσοτάκη απέναντι στην Αριστερή βία: Στο κάδρο Κοντονής - Τόσκας
Eurokinissi

Θέση στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας της ΝΔ παίρνουν τα ζητήματα της δικαιοσύνης και της ασφαλείας των πολιτών, από τη στιγμή που στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι πρόκειται για για μια «επικίνδυνη» αλληλουχία προσχεδιασμένων γεγονότων - εμπνεύσεως Μεγάρου Μαξίμου - που μόνο στόχο έχουν την δημιουργία του νέου εχθρού για την κυβέρνηση, στην ίδια λογική του «διχασμού της κοινωνίας», που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2010 και μετά, μέχρι να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Πολλά γαλάζια στελέχη υπενθύμιζαν με νόημα την πρόσφατη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από βήματος Βουλής περί «Αριστερής βίας» αλλά και το άρθρο του Will Horner στο Politico, με τίτλο «η Ελλάδα φοβάται την αναβίωση της ακροαριστερής βίας», όπου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα αριστερά. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Τα τελευταία γεγονότα, από τις συνεχείς επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, μέχρι την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο Μέγαρο Μαξίμου και τα επεισόδια αλληλέγγυων και αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, είναι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ «η επαναφορά μια κουλτούρας μίσους που εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά».

Φράσεις όπως «κίνδυνος για την Δημοκρατία» και «φλερτ με τη θεσμική εκτροπή» αποτελούν μόνιμη πλέον επωδό στην καθημερινή επιχειρηματολογία των στελεχών της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την αγανάκτηση του για τις καταστροφές στην οδό Ερμού και να βάζει στο κάδρο των ευθυνών τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, όσο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στο πνεύμα αυτό η ΝΔ με ανακοίνωσή της χαρακτήριζε ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων τον Σταύρο Κοντονή και τον Νίκο Τόσκα ως ανίκανο να κάνει τη δουλειά του.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, με δήλωσή του έκανε λόγο για «απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, που τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της».

Δημοφιλή