Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συμφιλιωθείτε μετά από έναν καυγά; Πιθανότατα το έτερον ήμισυ σκέφτεται κάτι άλλο

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συμφιλιωθείτε μετά από έναν καυγά;
Shot of an unidentifiable young couple making love on the kitchen floor
PeopleImages via Getty Images
Shot of an unidentifiable young couple making love on the kitchen floor

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους για να ξεπεράσουν έναν καυγά με τη σύντροφό τους. Το σεξ. Το γνωστό make-up sex.

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να απογοητεύσουμε του άνδρες αναγνώστες μας γιατί μπορεί εκείνοι να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να πουν συγνώμη για έναν καυγά, όχι όμως οι γυναίκες.

Σε αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Bucknell της Πενσυλβάνια, για τους τρόπους που επιλέγουν τα ζευγάρια για να συμφιλιωθούν.

Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες προτιμούν να περνούν ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό τους μετά από έναν καυγά, ενώ επίσης τα δάκρυα είναι ένας καλός τρόπος για να καταλάβουν ότι ο σύντροφός τους λυπάται για τον τσακωμό. Επίσης, το να ζητήσουν συγνώμη.

Αντίθετα, οι άνδρες σκέφτονται ότι το σεξ είναι ένας καλός τρόπος για να τα ξαναβρεί το ζευγάρι. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό πηγάζει από το «εγώ» του καθένα και από ανασφάλεια.

Ο Joel Wade, που έκανε την έρευνα είπε: «Οι γυναίκες θεωρούν αποτελεσματική τακτική από τον σύντροφό τους το να ζητήσουν συγνώμη, επειδή την θεωρούν μια αλτρουιστική πράξη».

Πηγές: Independent, Springer