Δεν είναι αστικός μύθος: Άνδρας στην Ινδία υποβλήθηκε σε εγχείριση εγκεφάλου ενώ έπαιζε την κιθάρα του

Δεν είναι αστικός μύθος: Άνδρας στην Ινδία υποβλήθηκε σε εγχείριση εγκεφάλου ενώ έπαιζε την κιθάρα του

Μοιάζει με επεισόδιο της σειράς «Grey's Anatomy», όμως είναι πραγματικότητα: Ένας 32χρονος άνδρας από την Ινδία έπαιζε κιθάρα κατά την διάρκεια επτάωρης χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι του. Ο άνδρας, ένας τεχνικός υπολογιστών που στην πορεία έγινε μουσικός, έπασχε από την λεγόμενη «δυστονία των μουσικών», μια σοβαρή μια κινητική διαταραχή κατά την οποία οι μύες ενός ατόμου συσπώνται ανεξέλεγκτα.

Οι κράμπες ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, λόγω της πολύωρης εξάσκησης, ενώ, την προηγούμενη εβδομάδα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί του ζήτησαν να παίξει την κιθάρα του κατά την διάρκεια της επέμβασης, ώστε να εντοπίσουν τις περιοχές του εγκεφάλου από τις οποίες πήγαζε το πρόβλημα. Η θεραπεία περιελάμβανε το άνοιγμα του κρανίου και το κάψιμο των συγκεκριμένων περιοχών. Από την στιγμή που ο άνδρας υπέφερε από αυτά τα συμπτώματα όταν έπαιζε την κιθάρα του, χρειάστηκε να χρησιμοποιεί το μουσικό όργανο για να στοχοποιηθεί η προβληματική περιοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το 2015, ένας 33χρονος από την Βραζιλία τραγουδούσε και έπαιζε την κιθάρα του κατά την διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης όγκου, ενώ πήρε τηλέφωνο και την γυναίκα του για να της πει ότι αισθάνεται σαν «πολεμιστής. Οι άνθρωποι που τον χειρούργησαν είπαν ότι αυτός ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος για να καταλάβουν εάν είχαν κάνει κάποιο λάθος ή κατά πόσο ο εγκέφαλός του είχε επηρεαστεί από την αφαίρεση του όγκου.

*Το κείμενο προέρχεται από την ινδική HuffPost.

Δημοφιλή