«Ημερολόγιο Αιμομιξίας»: Ανώνυμη συγγραφέας αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της κακοποίησης από τον πατέρα της

«Ημερολόγιο Αιμομιξίας»: Ανώνυμη συγγραφέας αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της κακοποίησης από τον πατέρα της
Getty Images/iStockphoto

Έχει χαρακτηριστεί ως το «πιο σοκαριστικό βιβλίο της χρονιάς»: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Independent», το «The Incest Diary» («Ημερολόγιο Αιμομιξίας»- συγγραφέας: «Ανώνυμη») περιέχει τη λεπτομερή περιγραφή της αιμομικτικής σχέσης που είχε η συγγραφέας με τον πατέρα της- μιας κακοποίησης που διήρκεσε για 18 χρόνια.

Οι γλαφυρές περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης που περιέχει έχουν προκαλέσει αντιδράσεις- και ειδικότερα ο ισχυρισμός της συγγραφέα πως μεγαλώνοντας άρχισε «να της αρέσει».

Όπως υποστηρίζει στο βιβλίο της, ο πατέρας της άρχισε να την κακοποιεί ενώ ήταν τριών ετών, και ότι η συγκεκριμένη σχέση σεξουαλικής κακοποίησης κράτησε ως τα 20 της- με τη μητέρα της και άλλους συγγενείς της να έχουν γνώση. Όπως γράφει, στην αρχή η κακοποίηση ήταν οδυνηρή και τρομακτική- ωστόσο το βιβλίο έχει προκαλέσει συζητήσεις και προβληματισμούς όσον αφορά στον ισχυρισμό της συγγραφέα πως κάποια στιγμή το σεξ μαζί του άρχισε να της αρέσει, και συχνά ήταν αυτή που αποπλανούσε τον πατέρα της. «Ο πατέρας μου είναι το μυστικό μου. Το ότι με βίαζε είναι το μυστικό μου. Αλλά το μυστικό κάτω από το μυστικό είναι ότι κάποιες φορές μου άρεσε. Κάποιες φορές ήμουν εγώ που τον αποπλανούσα».

Οι περιγραφές της σεξουαλικής κακοποίησης είναι εξαιρετικά έντονες- μεταξύ αυτών, γράφει πως κάποιες φορές ήταν δεμένη, ενώ άλλες φορές την έκοβε με μαχαίρι. Σε άλλο ένα, ιδιαίτερα «σκληρό» κομμάτι, γράφει πως, ως κορίτσι, της προκάλεσε σύγχυση η ανάγνωση ενός βιβλίου με εικόνες ανατομίας, καθώς, αν και υπήρχαν πολλές εικόνες ανδρών και γυναικών να κάνουν σεξ, δεν υπήρχαν εικόνες νεαρών κοριτσιών και ανδρών.

Επίσης, περιγράφει τη σύγχυση που βίωνε για τα αισθήματά της για τον πατέρα της, καθώς παραδέχεται πως μισούσε τους δικούς της επειδή έκαναν σεξ μεταξύ τους.

«Όταν ήμουν οκτώ ετών, μετακομίσαμε σε ένα νέο σπίτι. Υπέθεσα πως η μεγάλη κρεβατοκάμαρα ήταν για εμένα και τον πατέρα μου, και ότι η μητέρα μου θα κοιμόταν σε ένα από τα άλλα υπνοδωμάτια. Μετρούσα στο μυαλό μου πόσες φορές έκαναν σεξ οι γονείς μου. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Τους μισούσα που έκαναν σεξ μεταξύ τους».

Στο βιβλίο, η συγγραφέας, που υποδεικνύει πως γεννήθηκε στην Αμερική, γράφει ότι ο πατέρας της αρνήθηκε ότι έκανε κάτι που ήταν λάθος όταν του ζήτησε τον λόγο. «Είπε πως, αν ήταν να επιμείνω στους ισχυρισμούς μου ότι με βίασε, τότε δεν ήμουν πια κόρη του. Μου είπε ότι για αυτόν ήμουν νεκρή».

Κάποιοι κριτικοί έχουν εκφράσει την άποψη ότι ενδεχομένως οι ισχυρισμοί να είναι φτιαχτοί, αλλά ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury υποστηρίζει πως είναι βέβαιος πως είναι αλήθεια.

Δημοφιλή