Η Κίνα απαγορεύει την είσοδο στον Justin Bieber για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Η Κίνα ρίχνει «άκυρο» στον Justin Bieber για «ανάρμοστη συμπεριφορά»
LONDON, ENGLAND - JULY 02: Justin Bieber performs at Hyde Park on July 2, 2017 in London, England. (Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/Redferns)
Samir Hussein via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JULY 02: Justin Bieber performs at Hyde Park on July 2, 2017 in London, England. (Photo by Samir Hussein/Samir Hussein/Redferns)

Στον τελευταίο του δίσκο «Purpose», ο Justin Bieber έχει ένα στίχο που λέει «Απλώς χρειάζομαι μια ακόμα προσπάθεια, δεύτερες ευκαιρίες». Φαίνεται, ωστόσο, πως η Κίνα δεν πείστηκε ιδιαίτερα από τις καλές προθέσεις του performer κι έτσι αποφάσισε να του απαγορεύσει να παρευρεθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία για συναυλία, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του που θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βρετανικός Guardian, το γραφείο Πολιτισμού της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τα πολλαπλά πλημμελήματα του Justin Bieber που τον έχουν εμπλέξει αρκετές φορές σε προβλήματα με το νόμο (όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών σε μία κίτρινη Lamborghini) δεν αρμόζουν στην ηθική της κινεζικής κοινωνίας.

«Ο Justin Bieber είναι ένας χαρισματικός αλλά και ένας ξένος τραγουδιστής με αμφιλεγόμενη συμπεριφορά. Όσον αφορά στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, έχει εμπλακεί σε ένα σερί κακών συμπεριφορών, τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στην προηγούμενή του συναυλία στη χώρα μας, προκαλώντας δυσαρέσκεια στο κοινό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδός performer δεν είναι ο πρώτος που αποκλείεται από την -πραγματικά μεγάλη- μουσική βιομηχανία της Κίνας, αν και οι περισσότεροι πριν από αυτόν έγιναν ανεπιθύμητοι για τη Λαϊκή Δημοκρατία κυρίως για πολιτικούς και όχι για συμπεριφορικούς λόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Maroon 5 όταν το 2015 εξέφρασαν δημόσια τη συμπάθειά τους για τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα και οι Oasis, όταν το 2009 ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Noel Gallagher, έπαιξε σε μία συναυλία στη Νέα Υόρκη, υπέρ της αυτονομίας του Θιβέτ.

Παρόλ' αυτά, το γραφείο Πολιτισμού της Κίνας δεν απέκλεισε να άρει την απαγόρευση για τον Justin Bieber στο μέλλον, αν «καταφέρει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του καθώς μεγαλώνει».