Διακοπές στο Dragonstone: Η πανέμορφη πατρίδα της Daenerys υπάρχει και είναι στην Ισπανία

Διακοπές στο Dragonstone: Η πανέμορφη πατρίδα της Daenerys υπάρχει και είναι στην Ισπανία

Όταν η Daenerys Targaryen έφτασε, επιτέλους, στις ακτές του Westeros στην πρεμιέρα του Game of Thrones την περασμένη Κυριακή, οι φαν της σειράς έμειναν να χαζεύουν το πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό της πατρίδας της, του Dragonstone.

Μόνο που το φανταστικό Dragonstone είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Το πραγματικό του όνομα είναι Zumaia και βρίσκεται στη χώρα των Βάσκων, στην Ισπανία. Η Zumaia, στο βόρειο κομμάτι της Ισπανίας, και το ιστορικό Flysch Route της (μια σειρά εντυπωσιακών, απόκρημνων βράχων με περισσότερα από 50εκ χρόνια ιστορίας πάνω τους) είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της περιοχής, χάρη στο άγριο τοπίο της και τις ιστορίες που κουβαλάει.

Και, φυσικά, χάρη στην ανείπωτη ομορφιά του.

Η ομάδα του HBO επέλεξε τη Zumaia ακριβώς για αυτούς τους λόγους.

«Η Daenerys φτάνει στο Dragonstone για πρώτη φορά στην πρεμιέρα της σεζόν, οπότε έπρεπε να βρούμε μια τοποθεσία που θα ταίριαζε στη δυναμική αυτής της σκηνής», λέει η production designer του Game of Thrones, Deborah Riley, στο Vanity Fair. «Όταν ψάχναμε τοποθεσίες στην Ισπανία βρήκαμε αυτό το μέρος που λέγεται παραλία Zumaia, στη χώρα των Βάσκων, η οποία έχει αυτές τις απίστευτες διαστρωματώσεις που αντικατοπτρίζονται και στον ίδιο το θρόνο του Dragonstone».

«Για την ακρίβεια, αυτές οι διαστρωματώσεις είναι εξαιρετικά μοναδικές. Υπάρχουν μόνο 8χλμ αυτού του συγκεκριμένου γεωλογικού φαινομένου σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε. «Για να είμαι ειλικρινής, μόλις βρήκαμε την τοποθεσία, όλα τα υπόλοιπα μπήκαν μόνα τους στη θέση τους. Εξαιτίας αυτής της καταπληκτικής πέτρινης διαστρωμάτωσης, θεωρήσαμε σημαντικό να την ενσωματώσουμε στον σχεδιασμό (των σκηνών)».

Αν η Zumaia είναι το τέλειο σκηνικό για τη Βασίλισσα των Δράκων, τότε είναι το τέλειο σκηνικό και για τις δικές μας διακοπές στην Ευρώπη.