Βουλή: Αναβάλλεται η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Είχε προηγηθεί αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Βουλή: Αναβάλλεται η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Είχε προηγηθεί αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Eurokinissi

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν.Βούτση, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, και ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της ΝΔ, αναβάλλεται η συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Ολομέλεια του Σώματος επί της προτάσεως της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.

Σημειώνεται ότι την αναβολή της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, που είχε καταθέσει η ΝΔ, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον σεισμό στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η σκέψη μας είναι στην περιοχή και στους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Με εντολή του Προέδρου της ΝΔ αναμένεται άμεσα να αναχωρήσει κλιμάκιο του κόμματος για την Κω.

Εν τω μεταξύ μετά τις 28 Αυγούστου θα γίνει η συζήτηση επί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση της ΝΔ στο αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων η συζήτηση να μετακινηθεί λίγες ώρες αργότερα σήμερα, δεδομένου ότι η κατάσταση στην Κω βαίνει προς ομαλοποίηση.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επικοινώνησε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ζήτησε η συζήτηση να γίνει σήμερα, λίγες ώρες αργότερα, δηλαδή να ξεκινήσει το μεσημέρι, καθώς «η κατάσταση στην Κω φαίνεται να ομαλοποιείται».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει σήμερα η συζήτηση, δεδομένου ότι αναχωρεί την Δευτέρα για προγραμματισμένο ταξίδι στην Αμερική. Το αίτημά του μεταφέρθηκε στη ΝΔ, στον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και συνεπώς η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά το άνοιγμα της Βουλής, στις 28 Αυγούστου, δεδομένου ότι, πλην της απουσίας του κ. Καμμένου, υπάρχει και σημαντικός φόρτος εργασίας στο κοινοβούλιο με προγραμματισμένες συνεδριάσεις νομοθετικού έργου.

«Όπως γνωρίζετε, αναβάλαμε τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση Εξεταστικής, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και μετά από αίτημα και του κ. Μητσοτάκη και σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα. Θέλω να σας πω ότι μετά και την σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης, από την πλευρά του ιδίου του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του κ. Καμμένου, ετέθη το αίτημα και το ζήτημα, επειδή ακριβώς δεν θα είναι δυνατόν να γίνει αυτή η συζήτηση τις επόμενες ημέρες, να γίνει έστω η συζήτηση από σήμερα το μεσημέρι και ύστερα. Να ξεκινήσει δηλαδή η συζήτηση σήμερα το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί το βράδυ. Διαβιβάσαμε την πρόταση αυτή δια του κ. Τσιάρα προς τη ΝΔ, που είχε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της συζήτησης, δεν υπήρξε ανταπόκριση ως προς αυτό. Δηλαδή ότι θα μπορούσε σήμερα να γίνει η συζήτηση. Κατόπιν τούτου δεν θα γίνει η συζήτηση και θα πάει μετά το άνοιγμα της Βουλής, δηλαδή μετά τις 28 Αυγούστου, λόγω υπερφόρτωσης των ημερών μέχρι να κλείσει η Βουλή και λόγω απουσίας του κ. Καμμένου που ήταν γνωστή, στην Αμερική, την ερχόμενη εβδομάδα. Γι΄αυτό άλλωστε είχαμε πει να γίνει η συζήτηση σήμερα. Υπήρξε γι΄αυτό η προσπάθεια να γίνει η συζήτηση έστω και με μερικές ώρες καθυστέρηση σήμερα, διότι μετά σημαίνει ότι η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη» ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Δημοφιλή