Αυτά είναι τα 48 τραγούδια που τα ζευγάρια δεν θέλουν για κανένα λόγο να παίξουν στο γαμήλιο πάρτυ τους

Αυτά είναι τα 48 τραγούδια που τα ζευγάρια δεν θέλουν για κανένα λόγο να παίξουν στο γαμήλιο πάρτυ τους
beautiful caucasian couple just married and dancing their first dance
bibacomua via Getty Images
beautiful caucasian couple just married and dancing their first dance

Βρισκόμαστε στο πικ της γαμήλιας περιόδου, με τους περισσότερους από εμάς να έχουμε ήδη παραστεί σε τουλάχιστον δύο γάμους μέχρι τώρα και, κατά πάσα πιθανότητα, να έχουμε κάμποσους ακόμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Και κανείς δεν έχει πρόβλημα με αυτό καθώς, συνήθως, οι γάμοι έχουν πλάκα, καλό φαγητό, πολλά ποτά και όλοι περνάμε καλά.

Βέβαια υπάρχουν και τα αρνητικά των γάμων, με μεγαλύτερο αυτό της μουσικής και συγκεκριμένα των τραγικών επιλογών στη γάμηλια playlist που αντί να ανεβάζουν το κέφι, το ρίχνουν στα τάρταρα. Και ξέρετε ποιοι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση; Οι ίδιοι οι Djs των γάμων.

Το site FiveThirtyEight αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους διεξάγοντας μια έρευνα σε περισσότερους από 30 Djs που έχουν παίξει σε τουλάχιστον 200 γάμους, προκειμένου να ανακαλύψει ποια είναι τα τραγούδια που, συνήθως, τα ζευγάρια δεν θέλουν για κανένα λόγο να παίξουν στο γάμο τους.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, στη πρώτη θέση με 23.1% βρέθηκε το αδιανόητα εκνευριστικό «Chicken Dance».

Το ακολουθούν κάποια κλασικά disco κομμάτια, οι εύκολες επιλογές σε ένα γάμο, που όμως όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε σιχαθεί να ακούμε, όπως το «YMCA», το «Electric Boogie» και το «Macarena».

Ο DJ Gregg Hollmann είπε στο site: «Κάποια τραγούδια θεωρούνται χιλιοπαιγμένα, κλισέ και ίσως γραφικά. Τα νιόπαντρα ζευγάρια θέλουν να ξεχωρίζουν».

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης κομμάτια με απρεπείς στίχους ή κομμάτια που βάζουν τους καλεσμένους να χορεύουν «τρενάκι» στην πίστα.

Ωστόσο, ο Hollmann πρόσθεσε πως κάποια από αυτά της τελευταίας κατηγορίας πρέπει να παίζονται, προκειμένου να ξεσηκώσουν το κοινό: «Πολλά από αυτά τα δημοφιλή τραγούδια γάμων βρίσκονται επίσης και στη λίστα με τα “must”, επειδή είναι διασκεδαστικά και έχουν αποτέλεσμα στην πίστα».

Αλλά, ας πούμε, το «Happy» του Pharrell Williams βρίσκεται στην 9η θέση των απαγορευμένων.

Άλλα τραγούδια που συμπληρώνουν την 20άδα είναι το «We Are Family» των Sister Sledge, το «Dancing Queen» των Abba αλλά και το «Single Ladies» της Beyonce.

Μάλιστα, όπως δηλώνουν οι DJ, κάποια ζευγάρια φτάνουν να αποκλείουν από τη γαμήλια playlist ακόμα και ολόκληρη τη δισκογραφία κάποιων καλλιτεχνών, όπως του Bruno Mars, των Backstreet Boys και της Rihanna.

Ο Justin Bieber, συγκεκριμένα, έχει αποκλειστεί από το 6% των γάμων.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα με «τα απαγορευμένα» και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν, εδώ.