Η Jennifer Lopez έκανε μια πολύ σημαντική δήλωση στο Instagram, με μία μόνο λέξη

Η Jennifer Lopez έκανε μια πολύ σημαντική δήλωση στο Instagram, με μία μόνο λέξη

Η Jennifer Lopez έκανε τους φαν της να την λατρέψουν ακόμη περισσότερο τις προάλλες, όταν ανέβασε μια φωτογραφία του παιδιού της αδερφής της στο Instagram.

Γιατί αυτή η, άκρως συνηθισμένη στα social media κίνηση της τραγουδίστριας ήταν τόσο σημαντική για τον κόσμο, αναρωτιέστε; Επειδή η JLo επέλεξε να χρησιμοποιήσει ουδέτερες αντωνυμίες για να αναφερθεί στο φύλο του παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη, η 47χρονη σταρ ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία του/της Brendan (δυστυχώς στην ελληνική γλώσσα δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις ουδέτερο χαρακτηρισμό για κάποιον που δεν είναι αντικείμενο, οπότε θα χρησιμοποιούμε και τις δύο αντωνυμίες σε αυτό το κείμενο), που είναι το μεγαλύτερο παιδί της αδερφής της, Leslie. Ο/Η Brendan, όπως έγραψε η Lopez, συμμετείχε νωρίτερα μέσα στη χρονιά στο συνέδριο Global Young Leaders της Ουάσιγκτον.

Στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία, η Lopez επέλεξε να χρησιμοποιήσει το «they» (αυτοί) και «their» (αυτών) όποτε αναφερόταν στον/στην Brendan, αντί των παραδοσιακών αρσενικών και θηλυκών αντωνυμιών που χρησιμοποιούμε σε τέτοιες περιπτώσεις -και οι ακόλουθοί της το παρατήρησαν αμέσως.

«Γι' αυτό σε αγαπάω», έγραψε κάποιος κάτω από τη φωτογραφία της Lopez. «Είσαι απίθανη!», πρόσθεσε ένας άλλος, συνεχίζοντας «Πραγματικά κλαίω, αυτές οι αντωνυμίες με έκαναν τόσο χαρούμενο. Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες και συγχαρητήρια στον/στην Brendan!!».

Το 2015, η American Dialect Society ψήφισε το «they» -με τη χρήση του ως μοναδική αντωνυμία για να περιγράψεις κάποιον με που αυτοχαρακτηρίζεται ως «ουδέτερος φύλου»- ως «Λέξη της Χρονιάς». Η λέξη αυτή «έχει αναγνωριστεί από την κοινωνία για την αναδυόμενη χρήση της ως αντωνυμία για να αναφερθείς σε κάποιον γνωστό σου, επειδή αυτό το άτομο έχει κάνει τη συνειδητή επιλογή να απορρίπτει τον παραδοσιακό φυλετικό διαχωρισμό του “αυτός” και “αυτή”», όπως αναφέρεται στο site του οργανισμού.

Η HuffPost US ρώτησε εκπρόσωπο της Lopez αν η τραγουδίστρια είχε να προσθέσει κάτι σχετικά με αυτή την επιλογή της, αλλά η απάντησή του ήταν: «η Jennifer δεν θα κάνει κάποιο επιπλέον σχόλιο, καθώς όλα όσα ήθελε να πει περιλαμβάνονται σε εκείνη την ανάρτηση».

Και μπράβο της.