Η Ελλάδα ισοπέδωσε την Ιαπωνία και πέρασε προημιτελικά

Η Ελλάδα ισοπέδωσε την Ιαπωνία και πέρασε προημιτελικά
GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images
GABRIEL BOUYS/AFP/Getty Images
GABRIEL BOUYS via Getty Images

Εθνική Ελλάδας ανδρών έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο την Ιαπωνία, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με το 14-4 στον αγώνα πλέι οφ, πήρε το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο.

Ο Θοδωρής Βλάχος είχε κάποιες ανησυχίες για τον τρόπο παιχνιδιού της Ιαπωνίας, ωστόσο από τα πρώτα λεπτά αποδείχθηκε ότι η ελληνική ομάδα είχε προσαρμοστεί στα δεδομένα του αγώνα και δεν χαρίστηκε. Πήρε προβάδισμα με τον Βλαχόπουλο και τον Φουντούλη και παρά τη μείωση του Οκάβα με παίκτη παραπάνω για την Ιαπωνία, η Ελλάδα δεν φοβήθηκε.

Ο Φουντούλης έκανε το 3-1, ο Αντάτσι μείωσε ξανά με παίκτη παραπάνω στο 6ο λεπτό και έκτοτε η Εθνική ομάδα ξέφυγε στο σκορ. Ένα επί μέρους 7-0 που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του 2ου οκταλέπτου, ουσιαστικά έχρισε νικήτρια τη "γαλανόλευκη", η οποία άρχισε να κρατάει δυνάμεις.

Οι Ιάπωνες σκόραραν ξανά στο 1ο λεπτό του 3ου οκταλέπτου, αλλά η Ελλάδα σημείωσε ακόμα δύο γκολ άμεσα με Μουρίκη και Βλαχόπουλο, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της. Βλαχόπουλος, Γενηδουνιάς και Μουρίκης έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ με παίκτη παραπάνω κι εν τέλει η περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2.

Το 4ο οκτάλεπτο είχε ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα άρχισε, όμως, ξανά με γκολ του Βλαχόπουλου και έπαιξε καλές άμυνες, με τον Φλέγκα να προσθέτει ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Ένα πέναλτι του Γούνα αύξησε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ και με τον Βλάχο να ζητάει εξάντληση του χρόνου επιθέσεων (και να δοκιμάζει πρόσωπα και επιθέσεις), οι Ιάπωνες είχαν μικρό περιθώριο για κάτι καλό.

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το Μαυροβούνιο, που νίκησε τον 1ο όμιλο, σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 15:50 ώρα Ελλάδας και θα καλυφθεί live από το Sport24.gr.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 5-0, 2-2, 2-0

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή