Politico: Η άγνωστη προστατευόμενη του Τραμπ. Μόλις 28 ετών αλλά με μεγάλη επιρροή στον πρόεδρο

Politico: Η άγνωστη προστατευόμενη του Τραμπ. Μόλις 28 ετών αλλά με μεγάλη επιρροή στον πρόεδρο

Ονομάζεται Hope Hicks, είναι μόλις 28 χρονών και έγινε εκτενές ρεπορτάζ στο Politico.

Την χαρακτηρίζει «η άθικτη», αφού πλέον όλοι είναι πεπεισμένοι ότι κανείς δεν μπορεί να την αγγίζει.

Είναι ο άνθρωπος που καταλαβαίνει τον Τραμπ όσο κανείς άλλος. Η ευγενική, γλυκομίλητη εκπρόσωπος Τύπου με τον τίτλο της υπεύθυνης στρατηγικής επικοινωνίας, παίρνει 179.700 δολάρια ετησίως -όσα ο Steve Bannon και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Reince Priebus- αλλά λειτουργεί εκτός οργανογράμματος.

Έχει πολύ στενή σχέση με τον Τραμπ, ήταν εκείνη μάλιστα που τον συμβούλεψε να αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο ότι αντιμετωπίζει δημοσιογράφους.

Εκείνος την αποκαλεί χαϊδευτικά «Hopester», εκείνη του μιλάει ακόμη στον πληθυντικό και θεωρεί ότι ο ρόλος της είναι να τον βοηθάει και όχι να προσπαθεί να τον αλλάξει.

Στη χαοτική Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, όπου τα τελευταία 24ωρα παίχτηκε το δράμα της αποχώρησης του εκπροσώπου Τύπου του Τραμπ, Sean Spicer, η Hicks ήταν διαρκώς στο πλευρό του Τραμπ.

Εργαζόταν για τον Τραμπ και πριν την ανάληψη της προεδρίας και κάποιος την έχει χαρακτηρίσει «σουβενίρ από τον Πύργο του Τραμπ» στη Νέα Υόρκη. Και είναι αυτή που στον ανασχηματισμό στο επικοινωνιακό επιτελείο του Τραμπ, αυτή δεν κουνήθηκε από την θέση της.

Κι αυτό, γιατί είναι διαφορετική από τους υπόλοιπους συνεργάτες του Τραμπ. Δεν εμφανίζεται ποτέ στην τηλεόραση, κάτι που όπως σχολιάζει το Politico, της έχει βγει σε καλό. Αρνήθηκε ακόμη και σχόλιο για το συγκεκριμένο αφιέρωμα του Politico. Όπως λέει σε γνωστούς και φίλους, θέλει να είναι «αόρατη».

Οι σχέσεις της είναι καλή και με την υπόλοιπη οικογένεια. Γευματίζει με την Ιβάνκα και τον σύζυγό της, ήταν παρούσα στο Βατικανό με όλη την οικογένεια.

Η Hicks είναι από το Κονέκτικατ και σε μικρή ηλικία ήταν μοντέλο. Ανέβηκε όμως γρήγορα στην ιεραρχία των επιχειρήσεων του Τραμπ. Δεν βγαίνει συχνά έξω ειδικά στην Ουάσινγκτον, δεν έχει λογαριασμό στο Twitter και ο λογαριασμός της στο Instagram είναι κλειδωμένος.

Όσοι τη γνωρίζουν λένε ότι έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον Τραμπ με τον ίδιο τρόπο που εκείνος επικοινωνεί με την κόρη του Ιβάνκα. Μπορεί να εκφράσει τις αντιρρήσεις της όταν είναι οι δυο τους, αλλά στο τέλος υποστηρίζει τις απόψεις του χωρίς να τις κρίνει. Ξέρει πότε είναι καλή ώρα να μιλήσει κάποιος με τον πρόεδρο και μπορεί να βοηθήσει τους γύρω του να βρουν λύσεις σε προβλήματα που δεν θα τολμούσαν να εκστομίσουν οι ίδιοι στον Τραμπ.

Ξέρει ποιες μάχες δεν πρέπει να πολεμήσει. Η 28χρονη είναι πλέον μέλος ενός πολύ κλειστού κύκλου γύρω από τον Τραμπ. Ο πρόεδρος πιστεύει σ’ εκείνην και δεν φοβάται ότι θα τον προδώσει.

Ο χρόνος βέβαια θα δείξει...

Πηγή: Politico

Δημοφιλή