Αν θέλετε να αγοράσετε αυτό το νησί στη Γαλλική Πολυνησία θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 6 εκ. δολάρια

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτό το νησί στη Γαλλική Πολυνησία θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 6 εκ. δολάρια

Το ιδιωτικό νησί Μότου Τιάνο στη Γαλλική Πολυνησία, στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, πωλείται σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεσιτικό γραφείο Concierge Auctions θα θέσει προς πώληση στις 23 Αυγούστου το νησί των 160 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στη Ραϊατέα, το δεύτερο μεγαλύτερο από τα Νησιά Σοσιετέ, μετά την Ταϊτή. Σπάνιο μαργαριτάρι του αρχιπελάγους Σοσιετέ, το ιδιωτικό νησί έχει καταρράκτες, βουνά, τροπικούς κήπους, υπέροχες παραλίες με λεπτή άμμο. Είναι ιδανικό για υποβρύχια κατάδυση και θαλάσσια σπορ. Στα νερά του εμφανίζονται δελφίνια, σαλάχια και μικροί υφαλοκαρχαρίες.

Σε αυτό τον επίγειο παράδεισο υπάρχει ένα παραδοσιακό πολυνησιακό σπίτι με πολλές ανέσεις, τρία υπονδωμάτα και αρκετές κλίνες για 15 καλεσμένους Υπάρχει πλωτή προβλήτα για να δένει ένα σκάφος που είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις. Εκεί δεν χρησιμεύει το αυτοκίνητο. Υπάρχουν μόνο θαλάσσιοι δρόμοι. Η μεσιτική εταιρία διευκρινίζει ότι από εκεί απέχει 5 λεπτά με το πλοίο η Ραϊατέα, 20 λεπτά η πρωτεύουσα Ουτουρόα, που διαθέτει αεροδρόμιο, πολλά καταστήματα και νοσοκομεία. Το Μπόρα Μπόρα απέχει μια ώρα.

Οι ιδιοκτήτες του, ο Τζιμ Σίμπσον και η σύζυγός του, δηλώνουν ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτή η φυσική ομορφιά και η ηρεμία που προσφέρει το κτήμα τους. "Η ζωή στο Μότου Τιάνο είναι ήσυχη, ξεκούραστη και το σπίτι αυτό θα μας λείψει πολύ αλλά πλησιάζουμε στη σύνταξη και αποφασίσαμε το ωραίο μας ακίνητο να διαβιβαστεί σε άλλον ιδιοκτήτη", δήλωσε στην ειδική ιστοσελίδα Mansion Global ο Τζιμ Σίμπσον.

(Με πληροφορίες από: Paris Match, ΑΠΕ-ΜΠΕ)