Κακοποίηση βρέφους στην Πάτρα: «Δεν το κάψαμε εμείς. Το έκανε το αδερφάκι του», λένε οι γονείς

Κακοποίηση βρέφους στην Πάτρα: «Δεν το κάψαμε εμείς. Το έκανε το αδερφάκι του», λένε οι γονείς
coolmilo via Getty Images

«Δεν κάψαμε εμείς με τσιγάρα το βρέφος μας. Το έκανε το δεύτερο παιδί μας». Αυτό κατέθεσαν οι δύο γονείς, ηλικίας 19 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βασάνισαν καίγοντας με τσιγάρο το 7 μηνών βρέφος τους στην Πάτρα.

Διαφορετική εικόνα έχουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι τους συνέλαβαν και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία. Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν μάλιστα ότι πρόθεση του αρμόδιου Εισαγγελέα είναι να κατηγορηθεί το ζευγάρι για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», προκειμένου οι κατηγορίες να γίνουν κακουργηματικές και να κρατηθούν οι γονείς.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν οι δύο γονείς μετέβησαν στο Νοσοκομείο Πατρών με το 7 μηνών βρέφος τους. Το βρέφος είχε εγκαύματα σε όλο του το σώμα, πιθανότατα από κάψιμο με τσιγάρα, και χτυπήματα. Είχε μάλιστα πυρετό. Οι γιατροί αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν την Αστυνομία που συνέλαβε τους γονείς. Ο 19χρονος και η 27χρονη, οι οποίοι είναι Ρομά, δεν παραδέχθηκαν ότι είναι οι δράστες και κατέθεσαν ότι δράστης είναι το δεύτερο παιδί τους.

Δημοφιλή