Το γλωσσάρι των κυκλωμάτων νοθευμένων ποτών. Τι σήμαινε το «θα πάμε για μπάνιο»

Το γλωσσάρι των κυκλωμάτων νοθευμένων ποτών. Τι σήμαινε το «θα πάμε για μπάνιο»
Bottles of
Bottles of
David Mercado / Reuters

Όταν έλεγαν «θα πάμε για μπάνιο», εννοούσαν την μεταφορά νοθευμένων ποτών, «δέντρο» έλεγαν την βότκα, «ανταλλακτικό» το οινόπνευμα, «ψηλά» έλεγαν την βότκα Belvedere, «κοντά» την Absolut, «πετσέτα» την δεξαμενή όπου τοποθετούσαν τα ποτά, «χαρτάκια» τις ετικέτες επώνυμων ποτών, ενώ «κοντός» ήταν ο 47χρονος αρχηγός του ενός εκ των δύο κυκλωμάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης που είχε εισαχθεί στην χώρα μας από τη Βουλγαρία για την παρασκευή των νοθευμένων ποτών. Κατά μέσο όρο παρασκευάζονταν τέσσερις τόνοι την εβδομάδα που αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 φιάλες.

Η κάθε μια πωλούνταν έναντι 5,5 ευρώ, δηλαδή στο 1/4 της κανονικής τιμής. Ενδεικτικό είναι ότι στην Ζάκυνθο έγιναν έρευνες στις δύο μεγαλύτερες κάβες του νησιού που προμήθευαν με ποτά μπόμπες πολλά μαγαζιά στον Λαγανά και σε άλλες περιοχές.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε το σφηνάκι έναντι ενός ευρώ. Η οικονομική αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα εντόπισε δύο παρασκευαστήρια σε Μενίδι και Καματερό, ενώ δύο αρχηγικά μέρη είναι ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων εταιρειών παραγωγής ποτών με έδρα την Παιανία και τον Άγιο Δημήτριο.

Δημοφιλή