«Με βίαζε κάθε ημέρα για έξι μήνες»: Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας Γεζίντι που έπεσε στα χέρια του ISIS

«Με βίαζε κάθε ημέρα για έξι μήνες»: Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας Γεζίντι που έπεσε στα χέρια του ISIS

Η κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα των Γεζίντι στοχοποιήθηκε με πρωτοφανή αγριότητα από το ISIS στο βόρειο Ιράκ, με τους τζιχαντιστές να σφαγιάζουν τους άνδρες και να πιάνουν τα παιδιά και τις γυναίκες αιχμαλώτους. Πολλές γυναίκες κατέληξαν να γίνουν σκλάβες του σεξ- και οι μαρτυρίες αυτών που επέζησαν είναι τρομακτικές.

Μία από αυτές είναι και η Εκλάς, η οποία σε ηλικία 14 ετών πιάστηκε αιχμάλωτη στο όρος Σιντζάρ. Για έξι μήνες ήταν σκλάβα του σεξ. Η μαρτυρία της στο BBC είναι σοκαριστική.

«Σκότωσαν τον πατέρα μου μπροστά στα ίδια μου τα μάτια. Είδα το αίμα του στα χέρια τους...το μόνο που άκουγα ήταν ουρλιαχτά και κλάματα, όλοι λιμοκτονούσαν, δεν έδιναν φαγητό σε κανέναν...είδα έναν άνδρα που ήταν άνω των 40 να παίρνει ένα 10χρονο κορίτσι. Το κορίτσι ούρλιαζε. Ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτές τις κραυγές, ζητούσαν τις μανάδες τους, “μαμά, μαμά”. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

Στη συνέχεια περιγράφει την εμπειρία της στα χέρια του «άντρα» της: «Με διάλεξε από 150 κορίτσια, μέσα από κλήρωση. Ήταν τόσο άσχημος, σαν κτήνος, με τα μακριά του μαλλιά. Μύριζε τόσο άσχημα, ήμουν τόσο τρομαγμένη που δεν μπορούσα να τον κοιτάξω...με βίαζε κάθε μέρα για έξι μήνες. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω...πώς σας τα λέω αυτά χωρίς να κλαίω; Σας λέω ότι έχω στερέψει από δάκρυα».

«Πώς μπορώ να ξέρω ότι ο γείτονας που κάποτε με πρόδωσε και με βίασε δεν θα επιστρέψει να βιάσει τις κόρες μου; Μάλλον πιστεύετε ότι είμαι δυνατή σαν βράχος, αλλά θέλω να ξέρετε ότι μέσα μου έχω πληγωθεί. Έχω τον πόνο μου και είναι σαν 100 θάνατοι» λέει η Εκλάς.

Δημοφιλή