Οι δημιουργοί του Game of Thrones εξήγησαν τι σημαίνει η τελευταία ατάκα που είπε η Arya στη Nymeria (και ράγισε τις καρδιές μας)

Οι δημιουργοί του Game of Thrones εξήγησαν τι σημαίνει η τελευταία ατάκα που είπε η Arya στη Nymeria (και ράγισε τις καρδιές μας)

Disclaimer: Aκολουθούν, προφανώς, spoilers για το 2ο επεισόδιο της 7ης σεζόν Game of Thrones.

Στο δεύτερο επεισόδιο της έβδομης σεζόν του Game of Thrones, ζήσαμε μια επανένωση που περιμέναμε χρόνια: η Arya βρήκε ξανά τον αγαπημένο της λύκο, η direwolf αν θέλετε, τη Nymeria.

Η Arya αποχωρίστηκε τη Nymeria στην πρώτη σεζόν, όταν την άφησε ελεύθερη προκειμένου να τη σώσει από τη δολοφονική μανία της Cersei και του Joffrey. Η επανένωσή τους τόσα χρόνια μετά ήταν πραγματικά σπαρακτική, εν μέρει επειδή κράτησε τόσο λίγο. Αλλά, επίσης, επειδή η Arya την αποχαιρέτησε με μια διφορούμενη φράση: “Δεν είσαι εσύ”, είπε στη Nymeria, όταν εκείνη της γύρισε την πλάτη και έφυγε.

Ευτυχώς, οι δημιουργοί της σειράς David Benioff και D.B. Weiss εξήγησαν αναλυτικά τι σήμαινε αυτή η ατάκα της μικρής Stark που προβλημάτισε αρκετούς θεατές.

Σε μια συνέντευξη που έδωσαν από τα παρασκήνια και η οποία προβλήθηκε μετά το επεισόδιο της Κυριακής στην Αμερική, οι Benioff και Weiss εξήγησαν πως η ατάκα της Arya έχει ρίζες στην πρώτη σεζόν της σειράς και, πιο συγκεκριμένα, σε μια συζήτηση που είχε με τον πατέρα της, Ned. Ο αξέχαστος πατριάρχης Stark είχε πει τότε στην κόρη του πως μια μέρα θα είναι η αρχόντισσα ενός κάστρου και πως θα παντρευτεί έναν Λόρδο φορώντας ένα “όμορφο δαντελωτό φόρεμα”. Η απάντηση της Arya ήταν παθιασμένη και απόλυτη: “Όχι, δεν είμαι εγώ αυτή”.

“Όταν επιτέλους ξαναβρίσκει τη Nymeria, ή μάλλον, όταν η Nymeria τη βρίσκει, και εκείνη φυσικά και θέλει να γυρίσει σπίτι μαζί της και να ξαναγίνει η πιστή της σύντροφος, η Nymeria έχει βρει τη δική της ζωή”, λέει ο Benioff.

“Η Arya δεν είναι εξημερωμένη”, προσθέτει ο Weiss, γι’ αυτό και είναι λογικό να μην είναι ούτε η Nymeria.

“Όταν ο λύκος απομακρύνεται, (η Arya) αρχικά πληγώνεται που έφτασε τόσο κοντά”, προσθέτει. “Τότε όμως συνειδητοποιεί πως ο λύκος κάνει ακριβώς ό,τι θα έκανε κι αυτή αν ήταν αυτός ο λύκος”.

Παρόλα αυτά, κάποια ερωτήματα παραμένουν: Μετά από αυτή τη συνάντηση, θα συνεχίσει η Arya το δρόμο της προς το Winterfell για να βρει την οικογένειά της ή θα αλλάξει κατεύθυνση και θα κατευθυνθεί, ξανά, προς το King’s Landing και την εκδίκηση; Θα συναντήσει ξανά τη Nymeria;

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζήσουμε ένα δύσκολο, συναισθηματικά, καλοκαίρι μέχρι το τέλος της σεζόν.