Σύρος: Ξυλοδαρμό τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή παροχή ρεύματος λόγω οφειλών καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ

Σύρος: Ξυλοδαρμό τεχνικού του ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή παροχή ρεύματος λόγω οφειλών
Eurokinissi/Photo αρχείου

Επίθεση σε τεχνικό του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο που εκτελούσε εντολή αποκοπής, λόγω οφειλών, καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του θύτη και τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ώστε να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο.

«Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου στη Σύρο είναι ένα γεγονός που προβληματίζει έντονα τους εργαζόμενους στο ΔΕΔΔΗΕ και συνολικά στον Όμιλο ΔΕΗ οι οποίοι εργάζονται με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών σε όλη την επικράτεια και πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό των καταναλωτών, πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν» υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει επίσης την άμεση αντίδραση του Διευθυντή της περιοχής ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά του δράστη.

Συνελήφθη και καταδικάστηκε ο δράστης

Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών και 20 ημερών με τριετή αναστολή ο δράστης της επίθεσης σε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ στη Σύρο, στις 25 Ιουλίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπάλληλος δέχθηκε επίθεση την ώρα που εκτελούσε εντολή αποκοπής λόγω οφειλών και τραυματίσθηκε σοβαρά. Ο δράστης προσήχθη στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, καταδικάζει για μια ακόμη φορά τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές και υπογραμμίζει πως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, εξαντλεί όλα τα περιθώρια αυστηρότητας που του παρέχει ο νόμος, προασπιζόμενος, κατά πάγια τακτική, την ασφάλεια του προσωπικού του, καθώς εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής σε οποιουδήποτε είδους φαινόμενα παρενόχλησης, εκφοβισμού και πόσο μάλλον άσκησης βίας εις βάρος του».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή